tu się nie mogę zgodzić. książka jest w stanie nam podpowiedzieć pewne rzeczy/ rozjaśnić pewne zagadnienia ale tylko bezpośrednie spotkanie i kontakt z szkoleniowcem/fotografem może nas nauczyć wielu rzeczy. Książki nawet dobre nie wyjaśniają wielu tematów - np. autor podaje parametry i pokazuje zdjęcie. Laik , który to czyta ustawia i jak trafi dobrą stronę to się uda ale jeżeli się odwróci i strzeli pod słońce to nici ze zdjęcia.
Osobiście polecam szkolenia w firmie Good Photo Good-photo.pl - Galeria zdjęć
link do ich referencji
Opinia o good photo ? Kursy i szkolenia Fotografia, good photo Warszawa
Uczęszczałem ze znajomymi w ich szkolenia i są po prostu zarąbiste. Rzeczowo opisany każdy element fotografii, praktyczne porady co jak gdzie i kiedy- indywidualne podejście do każdego z uczestników. Szkoleniowcy podpowiedzieli i udowodnili że nie tylko sprzętem za ciężkie pieniądze można zrobić dobre zdjęcia. Bardzo obiektywnie pokazali różnicę między czołowymi producentami wskazując który w jakich dziedzinach/elementach ma "przewagę"
Szkoda tylko, że największy wybór szkoleń jest tylko w Warszawie. wiem że prowadzą zajęcia z fotografii nocnej w większości miast w Polsce - ale tylko jednodniowe.