Z tego co wiem to w afa dużo cię nie nauczysz jeśli chodzi o technikę robienia zdjęć. Też kiedyś o niej myślałem ale jednak drogo i z różnych opinii jakie słyszałem to nie warto.
Z tego co wiem to w afa dużo cię nie nauczysz jeśli chodzi o technikę robienia zdjęć. Też kiedyś o niej myślałem ale jednak drogo i z różnych opinii jakie słyszałem to nie warto.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja miałem i czasami jeszcze mam historię sztuki i przedmiot ok nie jest trudny i całkiem fajny
Mam we wro do wyboru afe albo asp. Jestem już zdecydowana na dodatkowe studia, więc chce wybrać coś z dwojga złego.
Może jest coś dobrego nie za daleko od Wrocławia? Studiuję już tutaj i wyjazdy mogą być w moim przypadku nie najlepszym pomysłem. Nie mam rozeznania co i gdzie najlepiej, wiec liczę na jakąś pomoc z waszej strony.
Wybiera się ktoś od nas na tą wystawę w czwartek? - szukam towarzystwa![]()
Pozdrawiam,
Kamila
O afie musisz pogadac z kims kto sie tam aktualnie uczy. Kolezanka absolwentka raczej na nia psioczyla, na jednym plenerze spotkalem goscia ktory tez byl mocno niezadowolony. Nie wiem czy to pojedyncze przypadki czy regula, musisz to sprawdzic osobiscie u zrodla.
Ja bede razem ze znajomymi z formatow, jesli masz ochote to z checia Cie adoptujemyWybiera się ktoś od nas na tą wystawę w czwartek? - szukam towarzystwa![]()
Tutaj niestety ktos dal cialaGdzie można znaleźć jakieś dodatkowe info o tej wystawie? Na stronce Browaru za dużo tego nie ma.. W kazdym razie z pewnego zrodla wiem ze w czwartek o godzinie 19:00 ma byc troche atrakcji, jakies konferencje, spotkania z artystami itd.
Wstep wolny wiec wpasc warto.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 09-06-2008 o 19:05
Chętnie. Dopisałam tutaj, może jeszcze inni chętni się znajdą.
Pozdrawiam,
Kamila
Jeszcze w tamtym roku zastanawiałem się nad drugim kierunkiem, miało to być właśnie coś związanego z fotografią albo grafiką. Jednak po głębszym przemyśleniu wszystkich za i przeciw doszedłem do wniosku, że nie warto jest (przynajmniej w moim przypadku) wiązać swojej pasji z jakimikolwiek obowiązkowymi zajęciami.
Moim zdaniem studia pomogą w opanowaniu techniki i warsztatu ale zapał, chęci i radość z fotografowania mogą troszkę ostudzić.
Co do kierunku fotografia i multimedia to znam jedynie kilka przedmiotów które tam się wykłada:
-teoria nowych mediów
-estetyka
-projektowanie graficzne
-fotografia użytkowa
-fotografia autorska
-liternictwo i typografia
-psychologia reklamy
-publikacja elektroniczna
-rysunek i malarstwo
jeszcze coś z multimediami i audio ale nazw konkretnych nie pamiętam
Na wystawę czwartkową mam zamiar się wybrać, daleko nie mam a zobaczyć zawsze warto.
Gdzie można znaleźć jakieś dodatkowe info o tej wystawie? Na stronce Browaru za dużo tego nie ma.
Lepiej bym tego nie ujął.
ASP to wytwórnia zmanierowanych ludzi, którzy chcą wejść i zaistnieć w środowisku artystycznym a to, jak każde specjalistyczne, jest szczelnie zamknięte i bez rekomendacji uznanych nazwisk, profesorów sztuki jest prawie nie możliwe do sforsowania
Jesli ktoś pragnie się przyuczyć w danym temacie (np fotografia) radziłbym poszukać i skorzystać z kursów prowadzonych przez specjalistów z danej branży. Szybciej, skuteczniej, bez wałkowania zbędnych treści a zdobytą wiedzę w realizację pasji obrócić.
Kwanon
Przyuczyć to nie to samo co wykształcić. Różnica jest kolosalna, a nigdy nie wiesz kiedy "wałkowane zbędne treści" będą na wagę złota. Popatrz na aktorów po "szkole" i na takich choćby przyuczonych Mroczków. Czy jest jakaś różnica. Jeśli nie widzisz, to nie ma sensu przepłacać! Moim zdaniem kształcić się trzeba solidnie, nie po łebkach. Przyuczenie dobre jest w zawodach budowlanych.
Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj