W tym wypadku chciałem iść na fotoreportera i fototechnika jednocześnie.
W tym wypadku chciałem iść na fotoreportera i fototechnika jednocześnie.
Wykładowców najważniejszych przedmiotów sprawdź, w większości szkół uczą raczej średni fotografowie ale można trafić niezłych, których warto posłuchać.
Ale może za jakiś czas będzie warto.![]()
A czy ktoś ma jakieś opinie o europejskiej Akademi Fotografii w Warszawie? Jakoś mam do nich obiekcje.Staram się wybrac coś miedzy EAF a Warszawską szkołą Fotografi a Akademią Fotografii... a termin nagli.
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Ja już drugi rok jestem na WSF. Polecam, z roku na rok jest ciekawiej. Kadra świetna, zajęcia bardzo ciekawe, inspirujące.
Z pozostałych szkół to tylko o EAF słyszałem dobre opinie, co do AF to słyszałem, że jest mocno przereklamowana i nie umywa się do EAF i WSF jeżeli chodzi o poziom nauczania, a cena podobna.
Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć o WSF to wal śmiało.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Jeżeli mówiąc AF miałeś na myśli to:
http://www.akademiafotografii.pl/
to nie polecam.
Szczegóły na prv.
Jestem w tej chwili w EAF. Jeśli nie jest a późno i nie wydałeś kasy ... to zrezygnuj.
Mnie do szkoły zachęciły nazwiska - Ackerman, Tomaszewski, Lorenzo Castore, Jacek Poremba tylko nikt nigdzie nie wspomina, ze zajęcia i owszem odbędą się ale ... będzie to jeden wielki spęd wszystkich roczników (zaoczne/wieczorowe/dzienne) - trochę trudno się prowadzi zajęcia dla o.k. setki osób - tak było na zajęciach z Tomaszewskim. Co więcej szkoła nie uważa tego za problem wg niej wszystko jest w porządku (próbowaliśmy protestować).
Inne zajęcia i ich przygotowanie też pozostawia trochę do życzenia ...
I tak mógłbym pisać, pisać ...
A podobno kiedyś była to świetna szkoła ... teraz - nie polecam.
Jak jest w innych szkołach nie wiem ...
Jak chcesz coś więcej - pisz na priv.
m.
Byłem z EAF na dwóch dofinansowanych szkoleniach z cyklu "Fotografia dla zawodowców" Były to 3-dniowe szkolenia, bardzo dużo praktyki.
Nie mogę właściwie powiedzieć nic złego na temat organizacji.
Szczególnie polecam warsztaty z Panią Aldoną Karczmarczyk.
Oczywiście szkolenie to nie to samo co studia, ale zawsze to mały odważniczek na drugą stronę szali![]()