Niestety gorzelnia w myślu została szczelnie zabita dechami, że się wejśc nie da
tak...zamurowana jest...chociaż na "siłe" da rade wejść...troche ciężej by było z wyjsciem![]()
Niestety gorzelnia w myślu została szczelnie zabita dechami, że się wejśc nie da
tak...zamurowana jest...chociaż na "siłe" da rade wejść...troche ciężej by było z wyjsciem![]()
Jak jest zamurowana to i tak nie ma większego sensu tam włazic z modelką bo oznacza to także brak światła naturalnego. No chyba, że zapalimy sobie własne słoneczko :-P Londynek też popieram ale to też lepiej jak będzie ciepło i dzieciaki wyjdą się bawic na ulice - może byc ciekawiej w sensie reportażowym ;-)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ta, już to widzę, 10 aparatów, połowa z nich ma najdłuższą ogniskową w okolicach 70mm, wszyscy nakręceni na fajne kadry. Biedne dzieci :P
Ja może dla odmiany wrzucę 3 foty z rzeźni z modelem pci męskiej niestety :-P
1. 2. 3.
uprzejmie proszę o niewyśmiewanie, szczególnie fotki nr.2 :-P
Tak w ogóle to zauważyłem coś przeciwnego w 40D w stosunku do 300D otóż przy wysokim ISO szum wyłazi w kolorze a w czerni w ogóle... Na 300D czernie miałem raczej czarne w różnokolorowe pixele :-P Tutaj czerń jest czarna ale w kolorze - głownie w czerwieniach wychodzi już szum w słabo oświetlonych punktach - to ciekawe :-D Nie wiem ale ja jestem w pełni zadowolony ISO1600 w 40D i nie rozumiem narzekań - tylko posiadacze 5D nie wtrącac się! :-P To nie FF :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
1. jakaś nieostra?
2. fajne, ale szumy.
3> idealna.
1. Właśnie nie wiem jak to jest ale na papierze takie "nieostrości" wychodzą mi ostre O_o
2. Właśnie te szumy też mnie wkurzają ale warunki są tam takie jakie są, a światło z lampy mi wybitnie nie przypadło do gustu! Trzebaby je jakoś moooocno zmiękczyc - softem albo parasolką. No i do tej foty ewidentnie pasowało mi oświetlenie z góry. Jeszcze częściowo ze względu na szumy dodałem ten taki zielony "gradient" trochę je maskuje no i taki klimat tej fotki mi pasuje.
3. Dzięki ;-)
fajne fajne Goomiś teraz już wiem co miałes na myśli z tymi nieostrościami ciekawe ciekawe to... Ale skoro jeden sie pochwalił to może ja pokaże coś swojego co sądzicie ??;>
Jako ze pogoda w weekend byla przednia to wybralem sie z niewiasta do Mysla, miedzy innymi na przeszpiegi do gorzelni i... niestety jest jak pisaliscie GORZELNIA ZAMUROWANA
co prawda dalo by sie dostac do srodka, ale IMHO miesce najciekawsze do zdjec z 'czyms zywym' stracilo swoj urok bo sie tam dach zawalil
...z innej beczki
w weekend w Chełmnie beda mistrzostwa Cross Country i sie na nie wybieram, moze ktos ma ochote sie przylaczyc (sciepa na paliwko i smigamy..![]()
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl
A byłeś na myślęcińskim XC? Bo ja owszem : www.micles.cba.pl/galeria/ - pierwsze z brzegu :P