Strona 5 z 34 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 335

Wątek: Żona fotografa, jej ciężka dola

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Może tak być, że się jeszcze zdziwisz
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar stolo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie marze, mowie o mojej dziewczynie 8) , absolutnie nie interesuje jej zasobnosc mojego portfela jak i co i gdzie z niego wycieka 8)
    Na razie...

Nie słyszałeś nigdy o "...oswojeniu zwierzaczka..."

Ja też miałem takie jedno drogie hobby, ówczesna dziewczyna robiła mi nawet (dość drogie) prezenty w tej materii, teraz gdy jest moją żoną (od kilkunastu lat zresztą) każda złotówka wydana poza budźetem ją razi. Wie oczywiście, ze mam jakieś fundusze na boku ale nie zdzierżyłaby gdybym nagle kupił nowy obiektyw (pod warunkiem żeby go zauważyła ;-) ) Dlatego moje zakupy czy to komputerowe, czy fotograficzne przemilczam. Oczywiście nawet blondynka by zauważyła nowe body u swojego faceta

Życzę Tobie z całego serca by Twoja dziewczyna nie zmieniła się ani na jotę po zamążpójściu. Pamiętaj, że po założeniu rodziny priorytety się zmieniają. Teraz możesz niedojadać byleby tylko kupić kolejną "zabaweczkę". Czy podejmiesz podobne kroki gdy wspólnie z żoną będziecie razem zaglądać do tego samego garnka?? A co gdy będą dzieci. Sam zapewne zmienisz się w tym względzie.

Ale co tam żeń się chłopie czemu masz mieć lepiej niż inni (czyt. żonaci) ;-)

Pozdrawiam

8) stolo 8)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stolo
    Życzę Tobie z całego serca by Twoja dziewczyna nie zmieniła się ani na jotę po zamążpójściu. Pamiętaj, że po założeniu rodziny priorytety się zmieniają.
    Po ożenku - niekoniecznie (to właśnie zależy od stopnia "wredności" przyszłej żony). U mnie się nie zmieniło, czym się chwalę przy każdej okazji ;-) Natomiast dzieci to i owszem... no chyba że naprawdę "nie ma się co robic z kasą"

I właśnie dlatego mam zamiar sobie sprawić wszystkie zabawki zanim się te dzieci pojawią :-D

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jak juz bede mial kandydatke na zone to na pewno bedzie to osoba nie wtykajaca nosa w moj sprzet i moje zabawki, kupione za moje pieniadze.
    Wiem, latwo mi mowic... ale uwierzcie - sa takie kobiety na swiecie 8)

Do czasu, po jakimś czasie kobieta nie wytrzymuje i wciska jednak swój nos.
    //mj

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A swoja droga to ciekawe jak sie faceci by zachowywali i reagowali jakby babeczki w malzenswie swoje hobby zaczely rozwijac (bizuteria, no nie wiem... samochody, 'zabytkowe' meble itd.) Tylko, ze babeczki w tym wzgledzie sa chyba - generalizujac - bardziej rodzinno-dzieciacko centryczne.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Zogi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    Do czasu, po jakimś czasie kobieta nie wytrzymuje i wciska jednak swój nos.

Wiesz, nie zawsze tak jest. Moja żoneczka z wyrozumiałością odnosi się do mojego nowego hobby, za co jestem jej niezmiernie wdzięczny. Trochę kurcze żałuję, że nie zacząłem wcześniej bawić się aparatami tzn. jak byłem jeszcze singlem. Pewnie miałbym teraz jakąś fajną lustrzankę i kupę osprzętu. Ehhhh, człowiek uczy sięcałe życie. No i jeszcze za 3 m-ce mój budżet domowy zostanie drastycznie obciążony przez takie małe coś.

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zogi
    No i jeszcze za 3 m-ce mój budżet domowy zostanie drastycznie obciążony przez takie małe coś.
    Kiedy darmozjadek (tj. dziecko) jest jeszcze maly to wydatki nie sa wcale jakies wielkie. Pozniej to sie dopiero jazda zaczyna.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

"Darmozjadek" wyciąga jeszcze więcej niz Babeczka. A to rower, a to co chwila kupę nowych ciuchów, bo stare podarte, a to trzeba mieszkanie powiększyć, zmienić, itp.
    Moja żoneczka powiedziała mi wprost: masz dychę - musi Ci starczyć. Niebyło wyjścia i musiało starczyć. Ale teraz walcze o Lkę (17-40) a jak się uda to i coś wąskiego i długiego z Lki, ale najpierw bierzące wydatki, kredyt, waciki dla żony itp. Bez końca.
    //mj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    "Darmozjadek" wyciąga jeszcze więcej niz Babeczka. A to rower, a to co chwila kupę nowych ciuchów, bo stare podarte, a to trzeba mieszkanie powiększyć, zmienić, itp.
    Moja żoneczka powiedziała mi wprost: masz dychę - musi Ci starczyć. Niebyło wyjścia i musiało starczyć. Ale teraz walcze o Lkę (17-40) a jak się uda to i coś wąskiego i długiego z Lki, ale najpierw bierzące wydatki, kredyt, waciki dla żony itp. Bez końca.
    Nie zazdroszczę Aszu...ale co tam wszystko przede mną. Darmozjadka jeszcze nie mam to i na waciki łatwiej wysupłać

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

U mnie sa: Najwspanialsza z Zon, dwa Darmozjady. A za miesiac do domu na dokladke dochodzi szczeniak psa, ktory jak urosnie bedzie wazyl wiecej niz NzZ lub oba Darmozjady. Finansowo padaka. Rozrywkowo full wypas.

Strona 5 z 34 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów