Strona 24 z 34 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 335

Wątek: Żona fotografa, jej ciężka dola

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Parafraza cytatu z filmu "Sztos":
    "bo żenić się trza umić".;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Nie Wasza co prawda ale czuję się w obowiązku wystąpić w obronie naszego dobrego imienia To przecież nie możliwe, żebyśmy były aż takimi potworami, jak to opisujecie.
    no pewnie ze nie. czasem przychodzi ta "wigilia" i kazda zona przemawia ludzkim glosem: "no dobrze, kup sobie te filterki" :-) czy jakos tak

a tak zarty zartami, ale zony spelniaja pozyteczna role. chronia nas przed wpadnieciem w spirale zakupow i wydawania forsy na cos, czego wcale nie musimy miec. no i robia kawke i kanapki na poranne plenery :-)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

hehe a moja baba proponuje mi ze złozy sie ze mną na filtry do mojego aparatu

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pokaż nam w Krakowie taki przypadek :>
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    hehe a moja baba proponuje mi ze złozy sie ze mną na filtry do mojego aparatu
    Czy to znaczy, że podoba jej się ta zabawa? To uważaj, bo wtedy to nie będzie już Twój aparat, tylko wspólny, ze wszystkimi konsekwencjami
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

Panowie, tu żona

Nie Wasza co prawda ale czuję się w obowiązku wystąpić w obronie naszego dobrego imienia To przecież nie możliwe, żebyśmy były aż takimi potworami, jak to opisujecie.
    A czy jesteś żoną fotografa? Czy przeciwnie, to Twój mąż jest mężem fotografa i to jego dola ciężka?

I tak jak napisał akustyk: gdyby nie żona, to bym się obstawił kupą sprzętu, którego połowy zakupu bym żałował, a drugiej i tak nie potrafił wykorzystać

Zdrowie żon! :grin:
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a tak zarty zartami, ale zony spelniaja pozyteczna role. chronia nas przed wpadnieciem w spirale zakupow i wydawania forsy na cos, czego wcale nie musimy miec. no i robia kawke i kanapki na poranne plenery :-)
    Ehem, w zajemnoscia chyba, my tez bardzo pilnujemy nasze zony zeby nie wydawaly wszystkich pieniedzy na "waciki", nie ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoTo
    Czy to znaczy, że podoba jej się ta zabawa? To uważaj, bo wtedy to nie będzie już Twój aparat, tylko wspólny, ze wszystkimi konsekwencjami
    To juz jest jakby wspolny NIESTETY czasami musze jej pozyczać mojego trabanta ale nadal mam przewage

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoTo
    A czy jesteś żoną fotografa? Czy przeciwnie, to Twój mąż jest mężem fotografa i to jego dola ciężka?

I tak jak napisał akustyk: gdyby nie żona, to bym się obstawił kupą sprzętu, którego połowy zakupu bym żałował, a drugiej i tak nie potrafił wykorzystać

Zdrowie żon! :grin:
    Eee, wcale nie ma tak ciężko.

Z Waszych postów wynika, że żony tylko siedzą, gderają, narzekają i jęczą, że chcą nowe futro

GoTo, a ja, gdyby nie mąż, miałabym góra dwa obiektywy więcej . No i nie sprzedałabym analoga ...

Co do dyskusji "pytać-nie-pytać-czy-mogę-kupić" - u nas to ja zarabiam więcej ale konto mamy wspólne i zawsze pytam. Małżeństwo to małżeństwo, kasa jest wspólna, życie jest wspólne więc trzeba negocjować

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Co do dyskusji "pytać-nie-pytać-czy-mogę-kupić" - u nas to ja zarabiam więcej ale konto mamy wspólne i zawsze pytam. Małżeństwo to małżeństwo, kasa jest wspólna, życie jest wspólne więc trzeba negocjować
    A my po kilkunastu latach stwierdziliśmy z żoną, że każde z nas będzie miało osobne konto w osobnym banku i żadne zie zapyta sie drugiego o jego stan:-). I dzięki temu skończyło się ustalanie zakupów na zasadzie "kto cwańszy i szybszy ten lepszy". Teraz oboje wiemy na co "swojego" możemy sobie pozwolić, a każdy większy wspólny wydatek jest dyskutowany i negocjowany ;-). Wydatki bieżące są zaspokajane wspólnie...

Tak na marginesie, uważam że główną przyczyną braku chęci zrozumienia drugiej "połowy" jest zawiść, której podłożem jest ... brak własnych hobby.
    Zainteresowania gwarantują brak nudy.. ktoś bez zainteresowań zwykle narzeka, wymusza na partnerze zapewnienie jakiegoś zajęcia, a jego życie jawi mu/jej się jako kierat (dom-praca-dom-praca)...
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 24 z 34 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów