Strona 21 z 34 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 335

Wątek: Żona fotografa, jej ciężka dola

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ULTIMA PRIME
    Ja jak sobie kupiłem 300D to przez pewien czas musiałem go ukrywać aby nie ryzykować zniszczenia sprzętu, aż do momentu gdy siostra mojej żony się żeniła - wtedy aparat okazał się BARDZO POTRZEBNY
    Caly problem w tym, ze sprzet jest za drogi w PL. Przy sredniej placy 2400zl wydac 5000zl to co innego, niz przy sredniej 2600 euro wydac 1200 euro...

Jako skromny amator chyba bym sie 2 razy zastanowil w PL zanim bym kupil sobie taka zabawke zwana dslr...

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Qrka, to chyba ja wbiłam kij w mrowisko odgrzebując ten stary wątek A zaczęło się tak niewinnie - wpisałam w wyszukiwarkę "dzieci" bo chciałam coś poczytać o fotografowaniu dzieci

Dopóki baby się nie odzywały, panowie sobie zgodnie narzekali i było fajnie

Ja mam taką sentencję, często się potwierdza w mojej pracy, - "młodość to wada, która mija z wiekiem"

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Caly problem w tym, ze sprzet jest za drogi w PL. Przy sredniej placy 2400zl wydac 5000zl to co innego, niz przy sredniej 2600 euro wydac 1200 euro...

Jako skromny amator chyba bym sie 2 razy zastanowil w PL zanim bym kupil sobie taka zabawke zwana dslr...
    nasze "kochane" polskie realia
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_

A gdyby Twój dylemat nie polegał na tym czy się zapożyczyć a jedynie czy kupić czy też odłożyć na konto w banku? Ja jestem właśnie skromnym amatorem ale skoro zasuwam w pracy i w domu, coś mi się należy od życia I fotografia to jest właśnie to coś

Bardzo szanuję ludzi z pasją; ktoś, kto nie ma żadnych zainteresowań ani hobby wydaje mi się pusty w środku. Pewnie można rozwijać zainteresowania za pomocą tańszego aparatu ale ... najpierw kupiłam eosa 300 i zakochałam się w nim. Potem okazało się, że zużywam tony filmu, nie mam gdzie trzymać zdjęć, nie mówiąc o negatywach itd. itp. Kupiłam powershota A300 i szlag mnie trafił. Wtedy stwierdziłam, że nie ma sensu szukać kompromisów, muszę kupić coś, co mi naprawdę będzie pasować.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    A gdyby Twój dylemat nie polegał na tym czy się zapożyczyć a jedynie czy kupić czy też odłożyć na konto w banku?
    Nie, nie o to mi chodzilo. Po prostu latwiej i przyjemniej jest cos kupic dla hobby, jak to kosztuje rozsadne pieniadze. Gdybym mial sobie kupic D70 z karta i lampa za 5000 euro (podobny stosunek ceny do placy jak w PL), to bym podziekowal i focil dalej analogowo :-) Nawet jakbym mial pieniadze w banku.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

A gdyby Twój dylemat nie polegał na tym czy się zapożyczyć a jedynie czy kupić czy też odłożyć na konto w banku?
    To są właśnie te dylematy

Ja jestem właśnie skromnym amatorem ale skoro zasuwam w pracy i w domu, coś mi się należy od życia I fotografia to jest właśnie to coś
    Popieram, popieram.

Muszę ten wątek pokazać moję Drugiej Połowie :wink:. Może będzie mi łatwiej negocjować?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    A skąd ta pewność ?? Moje komentarze miały wskazać Ci, że żadnej pewności w tej tematyce nie możesz mieć !
    Moze nie pewnosc ale zamiar - zamierzam sie postarac aby bylo po mojej mysli czyli... "wychowywac" swoja zone, wbrew stereotypom ktore podsumowuje ogloszenie: "Sprzedam kilkunastotomowa Encyklopedie Britannica. Powod - żona wie wszystko! "
    Wiem, optymista ze mnie... dlatego napisalem ze za 5 lat najwczesniej o jakiejkolwiek rodzinie zaczne myslec bo za mlody i glupi i nieodpowiedzialny na to jestem.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Dobra Vitez, może kiedyś się spikniemy, wychylimy po chłodnym piwku. Ty może zechcesz mnie nauczyć czegoś z zakresu foto, cyfrowego szczególnie. Jesli będziesz chciał, to pogadamy i o tym temacie ;-).
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 02-09-2005 o 18:18
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Tak sobie czytałem FM i wpadłem na to: http://www.fredmiranda.com/forum/topic/289740 :-) W sam raz pasuje do tego wątku, można by wręcz "merge" zrobić ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tak sobie czytałem FM i wpadłem na to: http://www.fredmiranda.com/forum/topic/289740 :-) W sam raz pasuje do tego wątku, można by wręcz "merge" zrobić ;-)
    hehe... fantastyczny watek :-)

ja mialem na Singapurze problem z drugiej strony - dzwonie do slubnej przekazac, ze zanabylem ustalona Sigma 70-300. no i mowie, glosem "malego winnego pieseczka" , ze wydalem i ze to tyle a tyle na nasze. najlepsza z zona na to: "tak malo? to kup sobie jeszcze jakies szkielko, jak juz tam jestes!"
    przyznam, ze wymieklem. wyszlo, ze spie we jednym wyrku z onanistka sprzetowa

z drugiej strony, ktos kiedys opowiedzial mi anegdotke:
    pewien fotograf kupujac lekka reka klocki w sklepie prosil o rachunek na 1/3 ceny. kiedy zona "przypadkiem" (jak to zona ) rachunek znalazla popatrzyl jej prosto w oczy i odparl: "no i widzisz, k..., jak ze mnie chamany zdarly!"
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-10-2005 o 19:12
    www albo tez flickr

Strona 21 z 34 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów