Strona 14 z 34 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 335

Wątek: Żona fotografa, jej ciężka dola

Coś już napisał Awatar Kyliks
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja mam doskonałą sytuację, niestety nieco - że tak powiem - kosztowną. I ja i mój mężczyzna paramy sie tym samym, znaczy informatyką, fotografią i grafiką. W naszej sytuacji jedyne - i do przyjęcia - wyjście, to był podwójny zakup każdej rzeczy, toteż mamy dwa kompy, dwa zestawy około - fotograficzne, wszystko dublujemy. Z jednej strony niby spory koszt, a zdrugiej - nie ma przynajmniej kłótni o nic. Jedyny problem to miejsce - bo jednak torby fotograficzne i osprzęt nieco obszaru zajmują, o kompach nie wspomnę nawet... Jest za to potężny plus - dzięki pokrewnym zainteresowaniom dużo czasu spędzamy razem, więc i waśni o zaniedbanie nie ma ))) Nawet nasz freciszon się z nami włóczy - gdzie się da, więc mogę spokojnie rzec, że fotografowanie traktujemy bardzo rodzinnie. ))
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    u mnie dziecko jest ,,srodkiem znieczulajacym'' cierpienie mojej ukochanej - bo jak zaniesie fotki malucha do pracy, to kwalifikowane audytorium jednoglosnie mowi, ze zdjecia sa miodzio i wtedy zona czuje, ze nie warto bylo tak mocno marudzic przed zakupem nowego obiektywu - bo sie oplacalo

obstawial bym raczej, ze miodzio jest, bo jest slodkie bejbi i ostre i kolorowe, a o obiektywie to tam nikt nawet sie nie zajaknie :-) ale co tam... wazne, ze druga polowa przychylniej patrzy na wydatki
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk

obstawial bym raczej, ze miodzio jest, bo jest slodkie bejbi i ostre i kolorowe, a o obiektywie to tam nikt nawet sie nie zajaknie :-) ale co tam... wazne, ze druga polowa przychylniej patrzy na wydatki
    o tak tak, kolory i ostrosc - o to wlasnie w fotografii chodzi
    ale zgrywam tez ,,artyste'' i odbijam niektore w B&W - wowczas to juz szpan pelna para,hehehhe

wszystkie kumpele Zony mowia, ze pewnie musze miec swietny aparat - no i Ona moze sie wtedy pochwalic przed nimi i nie zaluje wowczas, ze to tyle kosztowalo, ze tyle bylo gadania a ja wtedy korzystam z tego Jej nastawienia i .... planuje nowy zakup
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    wszystkie kumpele Zony mowia, ze pewnie musze miec swietny aparat - no i Ona moze sie wtedy pochwalic przed nimi i nie zaluje wowczas, ze to tyle kosztowalo, ze tyle bylo gadania

kobieto, puchu marny, Ty wietrzna istoto

moja w sumie tez kweka przy zakupach, ale to z uwagi na pilnowanie budzetu rodzinnego. natomiast jak wpada jakas grubsza kasa z fuchy, to sama wyskakuje z tekstami: "tyle i tyle mozemy przezyc, to kup sobie jakies filterki" :-)
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

kobieto, puchu marny, Ty wietrzna istoto

moja w sumie tez kweka przy zakupach, ale to z uwagi na pilnowanie budzetu rodzinnego. natomiast jak wpada jakas grubsza kasa z fuchy, to sama wyskakuje z tekstami: "tyle i tyle mozemy przezyc, to kup sobie jakies filterki" :-)
    U nas to nie jest kwestia kasy tylko tego na co ją wydawać, ja całkiem przyzwoicie zarabiam i naprawdę nic by się nie stało gdybym chociaż swoją premię kwartalną mogła wydać na sprzęt. Ale wolę nie poruszać tego tematu bo kończy się awanturą ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    U nas to nie jest kwestia kasy tylko tego na co ją wydawać, ja całkiem przyzwoicie zarabiam i naprawdę nic by się nie stało gdybym chociaż swoją premię kwartalną mogła wydać na sprzęt. Ale wolę nie poruszać tego tematu bo kończy się awanturą ...
    czekaj, Ty, czekaj... przeciez kobiety podobno nie maja problemow z onanizmem sprzetowym i problem dotyczy tylko tzw. stworzen ogoniastych?!

cos ta teoria kolegi Czachy sie sypie 8)
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Ej, popatrz w moją stopkę - ciężko tą 50-tką ciągle zdjęcia robić, u nas, w górach, zoom nożny bywa niebezpieczny ... jeden krok za dużo i po zabawie. W planach mam tylko to 28-75, potem coś do 200 i koniec. No, może parę filtrów

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Ej, popatrz w moją stopkę - ciężko tą 50-tką ciągle zdjęcia robić, u nas, w górach, zoom nożny bywa niebezpieczny ... jeden krok za dużo i po zabawie. W planach mam tylko to 28-75, potem coś do 200 i koniec. No, może parę filtrów
    dobra, dobra... od paru filtrow to sie zaczyna, a konczy jak u muflona w stopce ;-)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

dobra, dobra... od paru filtrow to sie zaczyna, a konczy jak u muflona w stopce ;-)
    Nie, u mnie to było "17-40, ewentualnie kiedyś jakieś tele" ;-) A tak poza tym to chciałem poinformować, że przy okazji ostatniego wypadu do zoo żona zażyczyła sobie, żebyśmy wzięli drugie body i 70-200. I nawet wypstrykała jedną całą kartę :-) I (uwaga) stwierdziła, że 200mm to jednak krótko trochę...

(nie wspomnę o tym, że na airshow w sobotę też pstrykalismy razem )

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A tak poza tym to chciałem poinformować, że przy okazji ostatniego wypadu do zoo żona zażyczyła sobie, żebyśmy wzięli drugie body i 70-200. I nawet wypstrykała jedną całą kartę :-) I (uwaga) stwierdziła, że 200mm to jednak krótko trochę...
    no prosze... robisz postepy :-)

moja zona obecnie w Korei ze swoim Powershotem szaleje. istnieje potencjalne "ryzyko", ze po przyjezdzie bedzie zarazona fotografia. i nie ukrywam, ze to by nie bylo glupie :-) w kazdym razie, zrozumienie dla wydatkow by znaczaco wzroslo
    www albo tez flickr

Strona 14 z 34 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów