Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: filtr Polar kolowy vs szary polowkowy

Dopiero zaczyna Awatar RASTLIN
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie filtr Polar kolowy vs szary polowkowy

Witam,
    Jak w temacie Chcialbym pozanc Waszą opinie na temat tych dwoch filtrow ktory lepszy chodzi mi o fotki w gorach zeby niebo nie bylo przepalone ale ladnie niebieskie jezeli ktorys z nich to jaki konkretny model jakiej firmy polecacie do 150-200pln. ktory jest bardziej uniwersalny, czy kazdy polar obcina ekspozycje o 2eV czy sa takie ktore maja większa przeposzczalnosc. Chodzi mi kolowy polar bo moje obiektywy kreca mordka :/ czy w takim razie polowka szara tez dziala na podobnej zasadzie jak polar kolowy tzn mozna ja obraca swobodnie ??
    Dzieki wielkie za info z gory wiem ze to duzo pytan a temat woda ale jezeli chodzi o filtry to dopiero zaczynam a roznicy pomiedzy cena nie widze zadnej dlatego tutaj postanowilem zgłosić sie po porade
    PZDR
    EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Były setki postów na ten temat, poszukaj

Dopiero zaczyna Awatar RASTLIN
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzieki ale jkabym mial czas na przeszukiwanie forum to bym nie dawal tego posta poza tym od ostatniego posta pewnie Wasze doswiadczenia sie zwiekszyly w tej dziedzinie wiec czekam dalej na jakies konkretne uwagi ale mimo to dzieki za info:/
    EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RASTLIN Zobacz posta
    dzieki ale jkabym mial czas na przeszukiwanie forum to bym nie dawal tego posta.../
    A ktoś ma mieć czas setny raz pisać to samo. Rewolucji w fotografii nie było ostatnio - chyba, że coś przeoczyłem...

Uprawnienia umieszczania postów