-
Ja ponownie powróciłem do fotobajka.pl kolegi Tomasz1972 z forum.
Próbowałem kiedyś w ankara.pl, a ostatnio także w labpolska.pl. Odbitki z fotobajki.pl są jednak najbardziej zbieżne z tym co widzę na monitorze. Żona, która z racji zawodu (architekt) ocenę barw ma rozwiniętą w stopniu znacznie przewyższającym moją, również stwierdziła ( nie porównując odbitek z obrazem na monitorze, a jedynie oglądając je w świetle dziennym), że odbitki z ankary mają lekko zieloną dominantę, a z labpolska są jakieś takie szarobure mimo braku wyraźnego zafarbu - moje odczucia ale już przy porównywaniu bezpośrednio odbitki i zdjęcia na monitorze są dokładnie takie same.
Zdecydowanie polecam fotobajka.pl - zdecydowanie dlatego, że wyrobiłem sobie swoje włąsne, 100% subiektywne zdanie wysyłając zdjęcia do różnych labów i porównując odbitki. Być może komuś bardziej będzie odpowiadał fotomix, innemu labpolska albo vertis - fajne jest dojście do takiego momentu, w którym wysyłając zdjęcia nie musicie zastanawiać się gdzie wysłać i jakie odbitki otrzymacie, bo wiecie, że "wasz" lab wykona robotę po prostu dobrze.
Uprawnienia umieszczania postów