Przyznam, że fotki poszły do ankary zaraz jak otrzymałem od innego fotografa, który zajął się reportażem z mojego ślubu. Z tego co widziałem, to fotki obrabiał na jakimś Eizo Flexscan więc jako-tako kolory miał dobrze odwzorowane (tak mogę przypuszczać). Ja osobiście nie mogę nic mówić o jakości wyświetlanych fotek bo przeglądam puki co wszystko na laptopie. Odbitki w moim odczuciu bez przebarwień itp. zafarbów.
5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705
Ja dostałem od niego zdjęcia na płytce obrobione. Sam zlecałem w ankarze wywołanie, bez-korekty (i bez żadnych dodatkowych uwag). Brałem odbitkę 30x30 więc sam sobie cropowałem do kwadratu (starczyło mi rozdzielczości pod 200dpi). W sumie tyle. Odbitki były tylko 3, bo do ramek, ale przyszły w bardzo sztywnej papierowej tubie, pancernie owinięte firmową folią i papierem.
5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705
Szukam punktu w Warszawie gdzie wydrukują mi zdjęcia o wymiarze krótszego boku minimum 24cm (może być więcej nawet do 30cm). Zależy mi na krótkim terminie realizacji - z jednego na drugi dzień.
Niestety wszędzie gdzie dzwonię terminy wynoszą od 3 do 7 dni... Będę wdzięczny za polecenie dobrego i szybkiego zakładu, który drukuje powyższe wielkości.
Co do Ankaralab to robię tam odbitki w formatach 30x40 i 30x45 i jeszcze nigdy nie miałem problemu z kolorem.
Monitor mam z tych pozaklasowych, tyle że możliwie jak najlepiej skalibrowany. Pliki przygotowuję sam, oprofilowuję i oczywiście porszę o wykonanie bez korekcji.
Zdjęcia przysyłają porządnie zapakowane w tuby. Lab warty polecenia
Ja ostatnio robiłem w ankarze 30x45 - obrabiałem w sRGB, odbitkę robili bez korekcji i wyszło OK - tak jak mam na monitorze.