Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Wątek: Gdzie robicie odbitki?

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez h4ry Zobacz posta
    Dzisiaj odebrałem odbitki z http://ankaralab.com (30x30), czarno-białe. Ogólnie sądzę że dobrze wykonane. Szybka realizacja i paczka pancernie zapakowana.

Wywołałem też na dniach odbitki w empiku (130szt. 9x13 - 39gr/szt). Kolorowe przyznam, że kiepsko - skóra jak po solarium. Za to czarno-białe wyglądają bardzo dobrze (bez jakiś plam, problemów z gradientem itp.). Ogólnie można polecić do budżetowego wywoływania sporej ilości zdjęć czarno-białych.
    A jak robiłeś te cz.-b.? Mnie ankara wali zielonym zafarbem, że aż boli.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Przyznam, że fotki poszły do ankary zaraz jak otrzymałem od innego fotografa, który zajął się reportażem z mojego ślubu. Z tego co widziałem, to fotki obrabiał na jakimś Eizo Flexscan więc jako-tako kolory miał dobrze odwzorowane (tak mogę przypuszczać). Ja osobiście nie mogę nic mówić o jakości wyświetlanych fotek bo przeglądam puki co wszystko na laptopie. Odbitki w moim odczuciu bez przebarwień itp. zafarbów.
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Przyznam, że fotki poszły do ankary zaraz jak otrzymałem od innego fotografa, który zajął się reportażem z mojego ślubu. Z tego co widziałem, to fotki obrabiał na jakimś Eizo Flexscan więc jako-tako kolory miał dobrze odwzorowane (tak mogę przypuszczać). Ja osobiście nie mogę nic mówić o jakości wyświetlanych fotek bo przeglądam puki co wszystko na laptopie. Odbitki w moim odczuciu bez przebarwień itp. zafarbów.
    Ale zlecał bez korekty/z korektą? Cz.-białe – kazał zdejmować saturację?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Ja dostałem od niego zdjęcia na płytce obrobione. Sam zlecałem w ankarze wywołanie, bez-korekty (i bez żadnych dodatkowych uwag). Brałem odbitkę 30x30 więc sam sobie cropowałem do kwadratu (starczyło mi rozdzielczości pod 200dpi). W sumie tyle. Odbitki były tylko 3, bo do ramek, ale przyszły w bardzo sztywnej papierowej tubie, pancernie owinięte firmową folią i papierem.
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no przecież to nasz forumowy Tomasz1972 już polecany
    Polecam i fotobajka.pl i vertis.pl

pozdrawiam
    ___
    Canon

Question

Szukam punktu w Warszawie gdzie wydrukują mi zdjęcia o wymiarze krótszego boku minimum 24cm (może być więcej nawet do 30cm). Zależy mi na krótkim terminie realizacji - z jednego na drugi dzień.

Niestety wszędzie gdzie dzwonię terminy wynoszą od 3 do 7 dni... Będę wdzięczny za polecenie dobrego i szybkiego zakładu, który drukuje powyższe wielkości.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fristajlor Zobacz posta
    Szukam punktu w Warszawie gdzie wydrukują mi zdjęcia o wymiarze krótszego boku minimum 24cm (może być więcej nawet do 30cm). Zależy mi na krótkim terminie realizacji - z jednego na drugi dzień.

Niestety wszędzie gdzie dzwonię terminy wynoszą od 3 do 7 dni... Będę wdzięczny za polecenie dobrego i szybkiego zakładu, który drukuje powyższe wielkości.
    a do Profilabu /Pl. Mirowski/ kolega dzwonił ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    a do Profilabu /Pl. Mirowski/ kolega dzwonił ?
    tel. na Pl.Mirowski
    509 068 729
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Domyślnie

Dzisiaj odebrałem odbitki z http://ankaralab.com (30x30), czarno-białe. Ogólnie sądzę że dobrze wykonane. Szybka realizacja i paczka pancernie zapakowana.
    Co do Ankaralab to robię tam odbitki w formatach 30x40 i 30x45 i jeszcze nigdy nie miałem problemu z kolorem.
    Monitor mam z tych pozaklasowych, tyle że możliwie jak najlepiej skalibrowany. Pliki przygotowuję sam, oprofilowuję i oczywiście porszę o wykonanie bez korekcji.
    Zdjęcia przysyłają porządnie zapakowane w tuby. Lab warty polecenia

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja ostatnio robiłem w ankarze 30x45 - obrabiałem w sRGB, odbitkę robili bez korekcji i wyszło OK - tak jak mam na monitorze.

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów