Cytat Zamieszczone przez woyd
Zabawie się trochę w archeiloga

Odebrałem dziś zdjęcia z Empiku. Wrzucałem je online - odbierałem w Gorzowie. Wysłałem 60 zdjęć z 2 imprez: balu przedszkolaków i ślubu brata. Zauważyłem, że zdjęcia ze zbliżeniami twarzy lub odkrytych części ciała mają dziwny, żółtawy zafarb, mimo, iż na monitorze wyglądają naturalnie (oglądałem na kilku monitorach).

Czyżby Empik tak źle stał z jakością ?? Ktoś miał jeszcze takie "przygody" z Empikiem ??
Ja też skorzystałem z ich usług i mam wrażenie, żę zdjęcia są z kolei w tonacji różowej. Na zdjecia czekałem ponad tydzień. Gdy zamawiałem zdjęcia to poprosiłem o profil kolorów maszyny aby skalibrować monitor. Dostałem odpowiedź, żę takowego nie posiadają do udostępnienia. Natomiast ich pracownicy mają tak ogromne doświadczenie, żę perfekcyjnie dopasowują kolory. Z odbitek ogólnie nie jestem zadowolony i nie polecam, mimo iż dewizą empiku jest "kontrolowana jakość usług". Mam nadzieję, żę Empik coś zmieni w obsudze klienta bo stara dewiza brzmi: jeden zadowoloy klient to 10 nowych , a 1 niezadowolony to 100 straconych potencjalnych klientów.