Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 103

Wątek: Gdzie robicie odbitki?

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Jak dotąd kożystałem tylko z Fotojokera i byłem zadowolony.. Ceny mają przystępne teraz 2,99 za 20x30.. Tylko ze 4 dni robocze czekania i czasami zdażaja się opóźnienia.. Ale do jakości zdjęć nie mam zastrzeżeń.. Ostatnio miałem pilne zamówienie na 3 fotki. Poszedłem do małego punktu fotograficzego w Pruszkowie, zrobili odbitki 20x30 w 2h tylko że 10zł za sztukę..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Jak dotąd kożystałem tylko z Fotojokera i byłem zadowolony.. Ceny mają przystępne teraz 2,99 za 20x30..
    2,99zł za 20x30

w ProfiLabie 12zeta za 20x30; za 15x21 - 3,50

Zastanawia mnie skąd ta przepaść???

Poniekąd może się odważę zapytać: kto ma KarteStałegoKlienta i wtedy 20x30 - 7,90zł

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

20x30, o ile się nie spieszę robie najczęściej w fotojoku, o ile jest promocja 3zł za sztukę. Często jest, choć zdarzały sie miesiące, że nie było.
    Oni to wysylają gdzieś do centrali i robią masowo.
    A poza tym, to w Łodzi polecam Fotokonsorcjum, w galerii łódzkiej, na górze, zaraz niedaleko MM. W 2 godziny robią 30x45, po 13 zł.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Pozatym czy ma znaczenie do ktorego ProfiLabu (ProfiLab Express) zaniosę pliki???
    Tak. Ma znaczenie. NIE DAWAJ DO PROFILAB EXPRESS !!!
    Tylko: Dzika, Pl.Mirowski, Wolska i jeszcze jakis jeden, nowy ale nie pamietam gdzie - te sie licza pod wzgledem jakosci.

Filmy i odbitki BW - Pl. Mirowski lub lab nie Profi - czarno-biale na Hożej

Skany, skany BW - Profilab Dzika lub www.coolscan.pl

www.e-foto.pl - odbitki do 15x21 wlacznie, abonament platynowy, odbieram nastepnego dnia po zlozeniu zdjec na servie (np skladam o 3 w nocy, odbieram ok 14tej) - ProfiLab Wolska (wg mnie z tych 3 to tam najmilsza obsluga) , to "siedziba" e-foto. Tu nies pliki (internetem jesli JPG, na CD jesli TIFF).

odbitki 20x30 i wieksze - wysylkowo www.fotonet.tychy.pl bo ProfiLab zdziera

Czy robią zlecenia z dnia na dzień???
    e-foto tak - jak wyzej, tylko trzeba z rana ladnie poprosic telefonicznie ze zlecenie nr taki a taki chcialbys np po 14tej odebrac.

Czy ceny są w miarę normalne???
    Tez jak wyzej - do 15x21 w miare...

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Hmmm, a więc dobrze, że zapytałem - bo do ProfiLab'u Express mam rzut beretem...

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

W fotojokerze raz trafiłem promocje gdzie 20x30 było po 0,99zł przy zamóieniu powyżej 5zdjeć rzecz jasna skorzystałem.. Robią tanio bo robią dużo i cena jednostkowa nie musi być duża by mieć zysk wymierny..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ostatnio zamawiam odbitki z Foto-Gocha (http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2135687). wedlug opinii kumpla, ktory robil w labie, nie sa zbyt wysokich lotow bo lab nie jest dobrze ustawiony, ale za 2,50zl sztuka 20x30cm nie wybrzydzam.

chociaz dzisiaj zrobilem wydruk A3 z JPEG-a na jakims hiper-mega laserze Xeroxa. koszt kartki 2,50 a jakosc taka, ze mucha nie siada i chyba do potrzeb portfolio takie rozwiazanie wybiore. przy czym moze niekoniecznie A3
    www albo tez flickr

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Tam gdzie mieszkam korzystałem z labu Agfy DigiLab2. (rekomendowałem ich w wątku: Współpraca z Labem)
    Byłem zadowolony (i jestem), bo w sumie najnowocześniejszy lab w okolicy no i robota na poczekaniu tzn ok. godziny (nie wiem czy dla wszystkich ale dla mnie tak ) Ide se na hot-dog'a, podepcę, polookam po księgarniach i wracam po zdjęcia...
    Za 15x21 - 2,40zł
    Za 20x30 - 7zł

Aha, cena minimalnie wzrasta wybierając papier jedwabisty. Chyba o 10% ceny, ale z kolei można sobie odliczyć 10% rabatu mają kartę stałego klienta.

Odnośnie jedwabistego papiera - tan mi odpowiada ostatnio najbardziej, a WAM?
    Ze względu, że się nie palcuje; główny powód...

Teraz zdaję się, będę korzystał z Dzikiej a większe formaty to fotonet Tychy...
    Też zdaje się mają Agfe.

@Vitez -A jak z realizacją tzn ile dni trza czekać o momentu wysłania?? Rozumiem, że serwis via net? Klient ftp czy programik? Czym wysyłają z/spowrotem?
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 05-01-2006 o 14:23

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    @Vitez -A jak z realizacją tzn ile dni trza czekać o momentu wysłania?? Rozumiem, że serwis via net? Klient ftp czy programik? Czym wysyłają z/spowrotem?
    e-foto - wysylka przez www lub programik, czas oczekiwania - kilka godzin jesli odbior osobisty na Wolskiej. Nie wiem ile jesli odbior gdzie indziej/wysylka (na Wolskiej mam po drodze do pracy).

fotonet - chyba tylko programik a na specjalne zyczenie udostepniaja ftp.
    Robilem tam na razie tylko dwa razy, zdjecia byly wysylane nastepnego dnia po otrzymaniu, przesylka priorytetowa w usztywnianej tekturka kopercie, czyli dochodzily do mnie 2 dni po wyslaniu o ile poczta by sie nie potknela.
    Reklamacje skladalem raz (zazielenione wyszlo pare sztuk) - po telefonicznej rozmowie odeslalem wadliwe zdjecia, po kolejnych 2 dniach dostalem poprawne.

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

korzystam z Empik.pl zamawiasz, a potem odbierasz je w jednym z empików lub przysyłają do domu. Zdjęcia po 6 godzinach(teoria oczywiście)
    Wrzucasz je jako klient FTP albo programikiem lub też "ze strony"

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów