Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: Gdzie robicie odbitki?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,

niedługo urządzam sobie małą wystawkę i chciałem wydrukować kilka zdjęć w formacie 80x50cm, najlepiej jakbym się zmieścił w 50zł za jedno zdjęcie.

Da się coś takiego gdzieś zrobić? Od znajomego słyszałem o firmię TADEX, obok powązek, podobno robią dobrze i tanio. Zależy mi na kilku odbitkach w dużym formacie, w B&W, w możliwie jak najlepszej jakości przy rozsądnej cenie (muszę kupić jeszcze antyramy, etc, a nie chcę, żeby koszt całej imprezy przekroczył 1000 zł).

Pozdrawiam.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie.
    Jestem tzw ,,laboludkiem'' .
    Z laboratoriami fotograficznymi sprawa wygląda następująco:
    1. Najczęściej jaka cena taka jakość. Duże sieci handlowe i potentaci odbitek, nawet nie oglądają waszych zdjęć. O utrzymaniu jakości nic już nie wspomnę, bo akceptowalność klienta w czasach cyfry jest tak niska, że nawet ''zielony zafarb'' nie robi na nikim wrażenia.
    2. Maszyna i kompetencja osoby, która przy niej siedzi jest najważniejsza. Stan chemii, przebieg lasera, to jak wyświeca kolory, odchyłki barwne... . Jest tego cała masa. Nie kochał bym tak mocno Fuji, zdarzyło mi się na Frontierze pracować i do Noritsu (np 37HD nie bardzo ma polot.
    3. Indywidualne podejście do każdego klienta jest powinno być takie, jaką robotę się potem oddaje. Jeżeli nikt Cię o nic nie pyta, to zapomnij, że twoje zdjęcia będą zrobione najlepiej jak się da.
    X. To żaden problem nacisnąć na printerze AUTO i jechać równo z każdą odbitką. Z tym jednak, że jeżeli się coś robi, to trzeba to robić tak jak sobie samemu a nie tylko aby pogonić i oddać...
    ps) nie będę pisał gdzie pracuje,bo ie w tym rzecz aby sobie robić w ten sposób reklamę ale na wszystkie pytania postaram się odpowiedzieć kompetentnie, bo chcąc nie chcąc jakieś tam już doświadczenie mam. a cha : wiem jak powinna wyglądać odbitka czy-b ; )

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

http://www.fotobajka.com/ Ja będę polecał naszego forumowego kolegę.

Domyślnie

Ja po dzisiejszym przetestowaniu polecam http://labpolska.pl/

Domyślnie

Ja polecam LabHD
    Jakościowo ok, kolory mam takie same jak na monitorze, oczywiście przy pracy na ich profilach. Przesyłki są porządnie zapakowane, mają częste promocje. I co najważniejsze - szybkość pracy - wieczorem (ok. północy) wysyłam zdjęcia, za dwa dni mam odbitki u siebie - bardzo duży plus

Domyślnie

No tak. Jak ktoś w czymś nie siedzi to wszystko pochwali.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krycha Zobacz posta
    ...albo uprawia tanie krytykanctwo - akurat LabHD i labpolska.pl mają nowe maszyny Noritsu, stosują papiery Kodak Endura, odpowiedni reżim technologiczny i profile ICC. Z czystym sumieniem można ich polecić.

Domyślnie

Nie widziałem od nich odbitek, ale wydaje mi się, że masz rację. Prawdopodobnie można ich polecić.
    Tanie krytykanctwo? Raczej nie. Ale gdy ktoś kupuje sprzęt z ciężkie pieniądze i oddaje zdjęcia to instytucji masowo zajmujących się wykonywaniem odbitek, to jest po prostu pomyłka.
    Ps: Co to jest "reżim technologiczny"wg czornyj ?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie widziałem od nich odbitek, ale wydaje mi się, że masz rację. Prawdopodobnie można ich polecić.
    Jakoś mi te dwie wypowiedzi nie bardzo do siebie pasują...

Domyślnie

A ta wypowiedź to do mnie była skierowana?

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów