Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: Gdzie robicie odbitki?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomik23 Zobacz posta
    Pytanie kiedy ostatnio wywoływałeś zdjęcia u nich?
    Założyłem konto we wtorek i do tej pory nie przysłali namiarów na serwer ftp.
    Próbowałem się do nich dodzwonić i też z marnym skutkiem
    ostatnia paczka przyszła w środę w zeszłym tygodniu o ile pamiętam (+/- 1 dzień), a kolejne wysłałem na serwer wczoraj i mam nadzieję będą jutro u mnie.. napisz na GG do Dagmara - gg:2171128 - jest dostępny i zawsze odpowiada - jakoś nigdy nie dzwoniłem tylko gg albo mail i problemów nie było..

Edit: odpisz na maila z prośbą o potwierdzenie rejestracji (powinieneś 2 maile dostać) to będziesz miał aktywowane konto
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 17-09-2009 o 11:38
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ...
    Edit: odpisz na maila z prośbą o potwierdzenie rejestracji (powinieneś 2 maile dostać) to będziesz miał aktywowane konto
    Dzięki za numer gg bo bym czekał do śmierci na jakiegoś maila od nich
    Mail od nich w spamie wylądował a że rzadko tam zaglądam to nie zauważyłem.
    Konto od ręki założyli.
    Jeszcze raz dzięki Arturs.

Dopiero zaczyna Awatar brute
    Miasto
    czechowice-dz

Domyślnie

a kozystaliscie juz moze z uslug tej firmy -> http://www.fotoprint.com.pl/
    jak wychodza odbitki i wogole jakie wrazenia ?

moll
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    z tylu na kazdej odbitce masz informacje o uzytych korektach przez lab N oznacza neutral jesli sa jakies cyferki to laboludki wprowadzily korekte 'auto' , niestety takie czasy
    Witam, ja co prawda nowy jestem, ale...
    Jeżeli poprosisz Laboludka to w dobrym labie nikt nie wprowadzi żadnej korekcji w Twoje zdjęcie. czyli z tyłu zdjęcia będziesz miał NNNN , czyli zero madzenty, zero żółtego, zero cyjanu i zero gęstości.
    również takie same odczyty będziesz miał jeśli Twoje zdjęcia były strzelone na automacie, jeśli, któraś z enek jest zastąpiona cyfrą lub cyfrą z minusem, znaczy, że operator starał się ratować Twoje zdjęcia.
    Laby rzadko pracują na profilach, wybacz ale nie chce mi się tu rozpisywać dla czego.
    Dobrym rozwiązaniem jest propozycja Viteza, ja bym ją może jeszcze powiększył o – jedną odbitkę z labu, zrobioną bez korekcji strzała do domciu i polukanie w monitor czy jet ok, w ten sposób można dojść do jakiegoś porozumienia z labem i być zadowolonym.
    Pomijam jeszcze kwestie regeneracji chemii i kalibracji papieru.
    zobaczcie czy na waszych zdjęciach z labu są prawidłowo oddane kontrasty i widać w cieniach to co tam powinno być.
    pozdr
    grześ

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    POLECAM! a jestem wybredny:-D
    Również polecam www.fotobajka.com. Co prawda strona nie wzbudza zaufania, ale odbitki bardzo ładne. W moim mieście nie robią nigdzie ładniejszych. Soft do zdjęć również bardzo przyjazny i cena dla forumowiczów najlepsza na rynku. W niedziele wieczorem upload, wtorek zdjęcia w domu, błyskawica.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigmaras Zobacz posta
    Również polecam www.fotobajka.com. Co prawda strona nie wzbudza zaufania, ale odbitki bardzo ładne. W moim mieście nie robią nigdzie ładniejszych. Soft do zdjęć również bardzo przyjazny i cena dla forumowiczów najlepsza na rynku. W niedziele wieczorem upload, wtorek zdjęcia w domu, błyskawica.
    no przecież to nasz forumowy Tomasz1972 już polecany
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Kiedys odbitki robilem w Wilabie, ale odkad zdjecia wychodzily strasznie zolte - przestalem. Ostatnio sprobowalem w vertis.pl zrobic odbitki 30x40cm czarno biale... Powiem krotko. Rewelacja - dlatego szczerze polecam. Wysylka bardzo dobrze zabiezpieczona przed zgnieceniem.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

W vertis.pl cena za metr^2 wydruku to 180 PLN. To dużo czy mało?
    Przymierzam się do wydruku kilku zdjęć w formacie metr na metr i szukam rozsądnej oferty.

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

"Przypadkiem" na tym wątku kliknąłem reklame wujka googla http://www.fotogrosik.pl/ co o tym sądzicie? Papier Fuji, chemia Fuji? Ceny atrakcyjne, tymbardziej że mam do wywołania ponad 600 odbitek. Chyba zrobie sobie pakiet 50 za 17zl na próbe.
    450D.

Domyślnie

Dzisiaj odebrałem odbitki z http://ankaralab.com (30x30), czarno-białe. Ogólnie sądzę że dobrze wykonane. Szybka realizacja i paczka pancernie zapakowana.

Wywołałem też na dniach odbitki w empiku (130szt. 9x13 - 39gr/szt). Kolorowe przyznam, że kiepsko - skóra jak po solarium. Za to czarno-białe wyglądają bardzo dobrze (bez jakiś plam, problemów z gradientem itp.). Ogólnie można polecić do budżetowego wywoływania sporej ilości zdjęć czarno-białych.
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów