Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Sprzęt/filmy do Egiptu.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_mar Zobacz posta
    Ten środek to to samo co polski Nifuroksazyd 11 zł. W Egipcie bywa drożęj niż 15 funtów tam o wszystko trzeba się targować nawet w Aptece co jest dosyć męczące bo nigdy nie znasz faktycznej wartości towaru.

Tyle że nasz Nifuroksazyd możesz żreć garściami i nic nie przejdzie. Działa na zupełnie inne szczepy bakterii. Tylko Antinal albo Diax (to jest to samo). A są miejsca gdzie można kupić nawet za jednego funta ;-)

Miasto
    Siedlce

Domyślnie

I pamiętaj żeby nie zostawiać sprzętu na słońcu - nagrzewa się błyskawicznie.

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co do Egiptu i Antinala i innych nifuroksazydów. Miałem przyjemność rozmawiać z archeologami z polskiej misji archeologicznej i z przewodnikami kilku biur podróży (napisałem to żeby miec większy autorytet ;p) i najlepszym i najpewniejszym sposobem na wszelakie "dolegliwosci żołądkowe" w Egipcie jest odkażanie. Codziennie po kolacji (częściej nie zaszkodzi :P ) - alkohol. Stężenie wódkowe (mniejsze nie zadziała odpowiednio, większego to nie pijam ;p ) ale może to byc gin lub jakaś smakowa wódka, ilość kieliszkowa. Dla dzieci lub niepijących (przepraszam za porównanie) - duża ilość coli.
    W każdym razie nikt z mojej rodziny ani ludzi co do których wiem że odkażanie stosowali, mimo jedzenia wszystkiego, w tym owoców i warzyw, sie nie pochorował. Więc polecam.

A jak mimo wszystko NIE ZADZIAŁA to Antinal (składający się m.in z Nifuroksazydu) jest tamtejszym lekiem działającym na troche inne bakterie z którymi nasz polski (tu świetny) nifuroksazyd może nie zadziałać tak dobrze jak antinal.

Pozdrawiam i czekam na opinie o zdjęciach :P

Cytat Zamieszczone przez pkwiat Zobacz posta
    I pamiętaj żeby nie zostawiać sprzętu na słońcu - nagrzewa się błyskawicznie.
    70-200/2,8L sie nie nagrzewał. Przynajmniej mi sie tak wydawało że korpus był ciut cieplejszy ;p
    6DII + 17-200/2,8L

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Rozumiem, że jeśli chodzi o dorosłych, cola nie ma zastosowania?

Coś już napisał Awatar matmak
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Warto tam pojechać dla samego zapobiegania "dolegliwością żołądkowym". 8)

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tu licze że ktoś mi POWIE COŚ O MOICH ZDJĘCIACH a tu o popitach rozmowa :P dorosłym nieabstynentom coli nie wolno ;p
    6DII + 17-200/2,8L

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów