Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Sprzęt/filmy do Egiptu.

Coś już napisał Awatar Fabik
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Przepraszeam ale podepnę się do wątku też lecę do Egiptu i proste pytanko co robiliście ze sprzętem trzymaliście w pokoju hotelowym czy w depozycie recepcji?
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dickory dare Zobacz posta
    marfot, mógłbyś wskazać w sieci, skąd można pobrać ten plugin?
    Trochę informacji znajdziesz tutaj:
    http://www.fredmiranda.com/VelviaVision/
    http://www.fredmiranda.com/software/

Co do slajdów to uważam, że Fuji Sensia nie jest dobrym wyborem. Na taką wyprawę polecam zestaw Velvia Provia i Astia zakładane zależnie od warunków. Ten ostatni łagodzi kontrasty przy ostrym słońcu. No ale miało nie być Fuji. Ja nie akceptuję zieleni Kodaków więc mam doświadczenia tylko z Fuji.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 26-01-2008 o 19:05
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fabik Zobacz posta
    Przepraszeam ale podepnę się do wątku też lecę do Egiptu i proste pytanko co robiliście ze sprzętem trzymaliście w pokoju hotelowym czy w depozycie recepcji?
    JA trzymałem w pokoju ale to mogę polecić tylko w hotelach, które jako tako znasz (w tym byłem 4 raz) a tak na marginesie to depozyt w recepcji z reguły ogranicza się do kasetki depozytowej wielkości małej szufladki. Problem z wpakowaniem plecaka sprętu.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fabik Zobacz posta
    W pokoju hotelowym miałem sejf, ale mieścił się tylko aparat, jedno szkło i dokumenty. Jak zostawisz odpowiedni bakszysz (1$ na dzień) i plecak schowasz do szafy to nic się nie powinno stać.
    Ostatnio edytowane przez voytecb ; 27-01-2008 o 13:06

Coś już napisał Awatar peet_peet
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

bakszysz działa cuda... to potwierdzam... cały pobyt w Egipcie (też rejs) sprzęt trzymałem w pokoju lub miałem ze sobą w plecaku.... nic nigdy nie zginęło
    Ważna sprawa... zabezpieczenie się przed piachem.... jest drobny i jest wszędzie.... najlepiej to widać na zdjęciu w nocy z fleszem.... wychodzą same białe kropeczki
    EOS 40D + EOS 400D + S 17-70/2.8-4.5 DC + S 70-300/4-5.6 APO DG Macro + C 50/1.8 II , C 580 EX II, monopod Velbon RUP-43, statyw Hama, plecak Lowepro i kilka innych drobiazgów

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wróciłem, 5GB wstępnie obrobiłem, najlepsze z cyfry wrzuciłem tu: http://www.pbase.com/antolll/egipt__2008
    Oceńcie, skomentujcie
    PS Z photoshopem zaczynam dopiero stąd wiele niedociągnięć, ale mam rawy do ponownego wywołania jak już bede umiał
    6DII + 17-200/2,8L

Muzyk
    Guest

Domyślnie

Miłe dla oka.
    Najlepsze wg mnie to z tą starszą kobietą? Czyżby broniła się przed obiektywem?
    Z czym w końcu wybrałeś się do Egiptu?
    Ja wybieram się we wrześniu.
    Z S17-70 i C55-250...
    Aaa. Ile miałeś pamięci i zasilania?

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muzyk Zobacz posta
    Miłe dla oka.
    Najlepsze wg mnie to z tą starszą kobietą? Czyżby broniła się przed obiektywem?
    Nie broniła się wbrew pozorom, pokazywała ile chce za zdjęcie
    Z czym w końcu wybrałeś się do Egiptu?
    Ja wybieram się we wrześniu.
    Z S17-70 i C55-250...
    No to prawie jak ja, z tym że zamiast 17-70 miałem tamrona 17-50 a zamiast 55-250 miałem 70-200/2,8L (ach, ten AF!)
    Miałem też 28-80/3,5-5,6 ale nie wyjąłem z torby i 50/1,8 ale on tylko kilka razy na analogu siedział.
    Aaa. Ile miałeś pamięci i zasilania?
    Zasilanie - grip a w nim dwa zamienniki, codziennie robiłem 300-400zdjec, wieczorem aparat i tak pokazywał pełne baterie a i tak je dla spokoju ładowałem.
    Pamiec - 1,5GB ale 10d ma małe pliki wiec zawsze 1GB wystarczał, codziennie wieczorem lub 2x dziennie zgrywałem do laptopa - polecam - można na bierząco ocenic i skorygowac błędy i kolejne zdjęcia w tych samych warunkach robic juz lepsze.
    A, robiłem dużo jpg-ów np. jadąc przez miasto dorożką i jadąc właściwie chodnik na 200mm serią, rawy raczej ze statku - krajobrazy.
    6DII + 17-200/2,8L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Ten środek nazywa się Antinal i jest dostępny w każdej aptece w Egipcie. Kosztuje ok. 10-15 funtów. Nie daj sobie wmówić innej ceny u rezydenta.
    Ten środek to to samo co polski Nifuroksazyd 11 zł. W Egipcie bywa drożęj niż 15 funtów tam o wszystko trzeba się targować nawet w Aptece co jest dosyć męczące bo nigdy nie znasz faktycznej wartości towaru.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_mar Zobacz posta
    Ten środek to to samo co polski Nifuroksazyd 11 zł.
    Nifuroksazyd jest tylko na receptę, ale warto - wystarczy porposić lekarza gdzie jedziecie i po co potrzebny.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów