Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Slik 330DX a 5d+70-200 f4?

Domyślnie Slik 330DX a 5d+70-200 f4?

Witam

Szukam jakiegos lekkiego statywu (max 2-2,5 kg) do 400 zl, najlepiej 3 segmenty nog, tym cieniutkim kikutom 4-ro segmentowym nie ufam.
    Przyszlosciowo myslac max co bym na nim chcial kiedykolwiek wieszac to cos w okolicach 5d+70-200f4/24-105f4, wiekszych ciezarow nie przewiduje. Czy slik 330DX nada sie do tego celu?
    Velbona Shepre musialem odrzucic ze wzgledu na glowice, potrzebuje oddzielnej blokady do pochylania i obrotu(panorama).
    No chyba ze sa jakies inne propozycje?
    aha... i tak wiem ze manfrotto jest najlepsze, ale czy sa jakies inne opcje do kwoty ktora podalem?

MuNiO
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Witam
    Czy Slik 330DX nada sie do tego celu?
    Nadaje sie. Sam taki uzywam i nie narzekam

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Własnie sam przymierzam się do zakupu jakiegoś statywu - głównie w celach podróżniczych. I prawdopodobnie będzie to własnie Slik 330dx.
    Jako jedeny chyba jaki znalazłem spełnia moje kryteria:

1. Cena w miarę rozsądna (poniżej 300 zł na Allegro)
    2. W miare rozsądna wysokość po rozłożeniu
    3. Dobra konstrukcja, nie jakiś no-name
    4. Niewielka waga w porównaniu do konkurencji (bodajże 1,6 kg)
    5. Udźwig do 5 kg (jak dla mnie to i tak będzie duży zapas - nie przewiduje podpinania obiektywów typu 600mm)

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odświeżę troche wątek.

Bardzo fajny statyw podróżny. W miarę lekki i niedrogi, konstrukcja bardzo solidna, mozliwość wymiany głowicy.
    30d + 70-200 f4 trzyma się na nim bardzo pewnie, nic sie nie chybocze, nie rusza, nawet po wysunięciu kolumny centralnej do końca. Jak na moje potrzeby statyw w zupełności wystarczający.

Domyślnie

to fajnie, bo ja w koncu kupilem MF 190prob i no w sumie OK, ale nosic to mi sie tego nie chce... Tak wiec chyba go wymienie na tego slika...

Uprawnienia umieszczania postów