Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Jak podejrzeć Rawy w XP

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jak podejrzeć Rawy w XP

Bardzo proszę o podpowiedź jak przystosować XP do oglądania plików RAW.
    Chodzi mi oczywiście tylko o podgląd a nie edycję.

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

FastStone Image Viewer - darmowy, szybki, dobry :-)
    Kiedyś tu była stopka:-)

Domyślnie

picasa? Bez wiekszych emocji, ale pliki mozna przjerzec.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

jest jakiś programik - chyba RawViewer
    na pewno pozwala na oglądanie miniaturek w XP ale więcej nie wiem
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, szczególnie Tomaszowi.O to mi właśnie chodziło.
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Nigdy tego nie instalowałem ponieważ: "Date Published: 12/16/2005". Zakładam, że brak wsparcia dla nowszych puszek - tak?

Bardzo dobrze mi do podglądu służy DPP. Po zainstalowaniu można otworzyć dowolny folder (prawym na ikonie folderu > DPP) żeby zobaczyć miniaturki, albo skojarzyć w Windows C:\Program Files\Canon\Digital Photo Professional\DPPViewer.exe z rozszerzeniem .CR2 i mamy bardzo szybki podgląd również z możliwością edycji pojedyńczych plików i w pełnej rozdzielczości!

Pracuję jeszcze nad zmuszeniem DPP do bezpośredniego (poza głównym oknem programu) uruchamiania pełnoekranowego Quick Check Tool prosto z folderu ("Windows Eksploratora":/). Doszedłem już, że za QCT odpowiada odziwo! DPPTrimmer.exe, ale nie umiem go do tego zmusić - Jakieś pomysły (DPP only!)?
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Nigdy tego nie instalowałem ponieważ: "Date Published: 12/16/2005". Zakładam, że brak wsparcia dla nowszych puszek - tak?

Bardzo dobrze mi do podglądu służy DPP. Po zainstalowaniu można otworzyć dowolny folder (prawym na ikonie folderu > DPP) żeby zobaczyć miniaturki, albo skojarzyć w Windows C:\Program Files\Canon\Digital Photo Professional\DPPViewer.exe z rozszerzeniem .CR2 i mamy bardzo szybki podgląd również z możliwością edycji pojedyńczych plików i w pełnej rozdzielczości!

Pracuję jeszcze nad zmuszeniem DPP do bezpośredniego (poza głównym oknem programu) uruchamiania pełnoekranowego Quick Check Tool prosto z folderu ("Windows Eksploratora":/). Doszedłem już, że za QCT odpowiada odziwo! DPPTrimmer.exe, ale nie umiem go do tego zmusić - Jakieś pomysły (DPP only!)?
    Też do podglądu uzywam DPP . Co do MS to generuje miniaturki na podstawie zaszytego jpega , więc obsługuje nowsze puchy

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Też do podglądu uzywam DPP . Co do MS to generuje miniaturki na podstawie zaszytego jpega , więc obsługuje nowsze puchy
    Jednak coś nie tak... :neutral:

mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

Można spróbować InfranView 4.10 + PlugIns do tej wersji można wszystko znaleźć na: http://www.irfanview.net/ z 30D OK.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów