Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 105

Wątek: nowy canon 450d vs 30d/40d

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Masz racje solti ale w dzisiejszych czasach dużo do powiedzenia ma też software...procesor odpowiadający za obróbkę zdjęć...przykład - 40d...jak sie okazało szumy wcale nie są większe a szczegółowość zdjęć wzrosła i digic 3 swietnie sobie z tym wszystkim radzi.Choc moze to tez zasluga 14 bitowych rawów z których da sie wiecej wyciagnąć.
    Pozatym bądzmy szczerzy...90% zdjec przecietnego fotoamatora to widoczki a tam iso 100 jak znalazł.Ale oczywiście wszystko się wyjaśni po dokładnych testach... Szumy na pewno i tak będa akceptowalne jak znam canona az po iso 1600 i to z powodzeniem.
    Ostatnio edytowane przez kwanonno1 ; 29-01-2008 o 11:02

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A mnie dziwia opinie typu "to dwie rózne klasy", "nie mozna ich porównywać". Toż to kompletne bzdury! Dlaczego nie ?
    Oba te urządzenia służą do robienia zdjęć. Ceny są na tyle zblizone, ze wiele osób ma taki dylemat (xxxD czy xxd, lub xxd czy xd) - to dlaczego nie mozna? Właśnie TRZEBA porównywać. Trwałość ... za 3-4 lata 40d będzie starocią podobnie jak 450d - zmiany technologiczne idą tak szybko, że naturalne zużycie jest pomijalne(nie mówię o profesjonalistach i szczegolnie trudnych warunkach). Na tyle, ile amator strzeli zanim bedzie chciał nowy model, wystarczy. Poza tym body to nie wszystko więc dylemat jest najczęściej typu: 30d+50/1.8 czy 400d+50/1.4 Dlaczego nie porównywać?

Ktos pisał ze od razu odrzucił xxxd. I sugeruje przy tym że kupujący xxxd łapią się na marketing. A moze on się łapie na chęć bycia (pół) profi ? Równiez na tym polega marketing.

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    Trwałość ... za 3-4 lata 40d będzie starocią podobnie jak 450d - zmiany technologiczne idą tak szybko, że naturalne zużycie jest pomijalne(nie mówię o profesjonalistach i szczegolnie trudnych warunkach). Na tyle, ile amator strzeli zanim bedzie chciał nowy model, wystarczy. (...)
    Głównie na tym polega marketing.
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Na stronie canona sa dwie przykladowe fotki zrobione 450d:

http://web1.canon.jp/imaging/eosd/eo...1_portrait.jpg

http://web1.canon.jp/imaging/eosd/eo...s/2_sports.jpg

Wygladają nieźle... Mogli byc dac wiecej fotek zwlaszcza z najwyższym ISO

Dopiero zaczyna

Domyślnie

i co ważniejsze...te sample były robione na początku grudnia to świadczy o tym że Canon naprawde robi wszystko żeby nie było drugiej wpadki i żeby 450d był dopracowany pod każdym względem

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Jeśli wierzyć Canonowi, to wszystko bedzie dopasowane lepiej niż w Erze
    Pozyjemy zobaczymy.. jestem bardzo ciekawy jak to bedzie..

The fun new EOS 450D makes taking great photos simple, delivering beautiful, high-resolution images thanks to Canon’s 12.2-megapixel CMOS sensor. The improved sensor produces super fine images at 4,288 x 2,854 effective pixels and maintains the same 1.6 conversion ratio as previous EOS models. Working in tandem with the sensor is another Canon innovation — the superb DIGIC III imaging processor. Fast and energy-efficient, the DIGIC III features 14-bit analog/digital conversion, generating 16,384 colors: a real improvement over the 4,096 colors of 12-bit conversion found on other cameras in its class. This means a wide dynamic range, extended tonal gradation, and low signal-to-noise ratio. The superior quality extends to 8-bit JPEGs with tonal skipping notably reduced. Additionally, 14-bit RAW image data can be saved to 16-bit TIFF images via included Digital Photo Professional (DPP) software and still retain the full 14-bit color gamut.

To maintain clean images under difficult shooting conditions, noise reduction for long exposures is available along with new high ISO speed noise reduction that automatically decreases noise when shooting at the high ISO speeds. There is also a new highlight tone priority feature that expands the dynamic range of highlights for smoother gradation.

http://web.canon.jp/imaging/eosd/eosdigital4/01.html#01

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie no to są akurat narazie tylko puste slogany...przedewszystkim chodzi o to ile to już canon czasu testuje tą matryce,af itd. Widać że wcześniejsza wpadka czegoś ich nauczyła i można naprawde spodziewać się dużo bardziej dopracowanej konstrukcji niż wcześniejsze modele.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja bym z tego póki co nie wyciągał żadnych wniosków .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

marcinifgm
    Guest

Domyślnie Co kupic ? 20D/30D/450D

Witam serdecznie jak w tytule mam pytanie, mianowicie przesiadam sie z systemu nikona na Canona i mam dylemat co kupic w tytule opisalem co mnie interesuje.Prosze o wasze opinie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinifgm Zobacz posta
    Witam serdecznie jak w tytule mam pytanie, mianowicie przesiadam sie z systemu nikona na Canona i mam dylemat co kupic w tytule opisalem co mnie interesuje.Prosze o wasze opinie.
    tylko 40D

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów