Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Wątek: nowy canon 450d vs 30d/40d

blindbob
    Guest

Domyślnie nowy canon 450d vs 30d/40d

canon wprowadzil nowy model 450d, czy dorowna/dorownuje on 30d/40d?

co amator powiniem wybrac pod wzgledem ceny/jakosci/umiejetnosci?

czekam z niecierpliwoscia na testy 450d.

jak sadzicie, co lepsze 30d czy 450d ????

czy moze 450d lepiej porownac do 40d?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    link do opisu 450d

http://www.dpreview.com/news/0801/08...50dchanges.asp
    Ostatnio edytowane przez blindbob ; 24-01-2008 o 20:12 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blindbob Zobacz posta
    canon wprowadzil nowy model 450d, czy dorowna/dorownuje on 30d/40d?

co amator powiniem wybrac pod wzgledem ceny/jakosci/umiejetnosci?

czekam z niecierpliwoscia na testy 450d.

jak sadzicie, co lepsze 30d czy 450d ????

czy moze 450d lepiej porownac do 40d?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    link do opisu 450d

http://www.dpreview.com/news/0801/08...50dchanges.asp
    A co można powiedzieć o filmie oglądając samego zwiastuna? Jak trafi na rynek i będzie go można pomacać to wtedy sensownie jest zadać takie pytanie.

Domyślnie

mysle ,ze pytanie troche bez sensu ...pewnie ,ze nie dorowna...chyba ze ktos kupil 40D tylko dla LV to moze teraz sobie pluc w brode

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

450d jakoś mnie nie zachwyca, z niecierpliowścią czekam na nastepce 5d

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Trudno na razie coś konkretnego powiedzieć na podstawie zdjęć i parametrów technicznych 450d ... poczekajmy na testy i opinie użytkowników 450d ... .
    Większa matryca 12 mln pix. to większe wyzwanie i zobaczymy czy sprosta i dorówna 30d/40d ?

Domyślnie

Co oznacza słowo "dorówna" w tym kontekście? Może dla jednego dorówna, a dla drugiego nie dorówna. Zależy co kto oczekuje po puszce...
    puszki + szkła + inne graty

Maras1971
    Guest

Domyślnie

Panowie jak może dorównać sprzęt pozycjonowany w innym segmencie do sprzętu, który jest o klase wyżej.Oczywiście jakość foty może być taka sama, ale praca i wykonanie tych body są dalej różne. Myślę ,że Canon powinien trochę te puchy powiększyć minimum do wielkości np: D80 Nikona.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    no to nie wiele bo to mnie razi w350d chociaz mam gripa
    No to może zwyczajnie nie jest on dla Ciebie 8).

Cytat Zamieszczone przez Maras1971 Zobacz posta
    Panowie jak może dorównać sprzęt pozycjonowany w innym segmencie do sprzętu, który jest o klase wyżej.Oczywiście jakość foty może być taka sama, ale praca i wykonanie tych body są dalej różne. Myślę ,że Canon powinien trochę te puchy powiększyć minimum do wielkości np: D80 Nikona.
    A po co - żeby było wiecej do noszenia? Puszki Canona w tym segmencie to zawsze hity sprzedaży i Canon wie co robi. Puszki która się będzie wszystkim podobać i tak nie zrobią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

O jakośći zdjęć na razie wiele nie można powiedzieć. Ale wszystko zależy kto i do czego potrzebuje aparat. Np do zwierząt i sportu zdecydowanie lepiej wypadać będzie 40D ze względu na dłuższe i szybsze serie.
    Nie da sie tez pominąć ergonomii użytkowania. Miałem 350-tke i niby z przyciskami nie było najgorzej ale kółkiem w body xxD operuje się zdecydowanie wygodniej. W 40-stce mimo zwiększenia w budżetowym body nadal większy wizjer. Wybieranie punktu ostrości w linii xxD też jest niemałym atutem. W łapie te większe siedzą dużo pewniej. A i obudowa mniej trwała i podatna na wytarcia i "wyświecenia". Do małego body mimo że bardziej mobilne już bym nie chciał wracać.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów