Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 105

Wątek: nowy canon 450d vs 30d/40d

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer Zobacz posta
    [...]
    A skąd pewność, że sam nie łapiesz się na trochę inne chwyty marketingowe?

ps Nie cytowałem niczego, żeby nie cytować wszystkiego oraz nie wyrywać z kontekstu. ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na szczęście są ludzie który podejmują świadome wybory i kupią używanego 20D a nie nowego 450D.
    Używka to zawsze ryzyko. Ale za podobne pieniądze co nowy 450D można już teraz kupić również nowe 30D. Dla mnie wybór jest oczywisty, pomimo nowinek technicznych w 450D. No i chyba 30D nie będzie tak szybko tracić na wartości.

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Używka to zawsze ryzyko. Ale za podobne pieniądze co nowy 450D można już teraz kupić również nowe 30D. Dla mnie wybór jest oczywisty, pomimo nowinek technicznych w 450D. No i chyba 30D nie będzie tak szybko tracić na wartości.
    zgadzam się. ja przymierzam się do 40D, ale rozważam też 30D. Miałbym więcej kasy na szkła. jeszcze się zobaczy. jedno jest pewne - 400D/450D odpadają na starcie.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie, przez głupi marketing to popsuli znowu matrycę bo te 12mpix na tej samej powierzchni to mniejsza ostrość i większe szumy czyli pożytek żaden. Daliby matrycę z 20D i byłby fajny aparat dla początkujących ze znakomitą jakością obrazu.

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No właśnie, przez głupi marketing to popsuli znowu matrycę bo te 12mpix na tej samej powierzchni to mniejsza ostrość i większe szumy czyli pożytek żaden. Daliby matrycę z 20D i byłby fajny aparat dla początkujących ze znakomitą jakością obrazu.
    którego by nikt nie kupił... niestety, Canon musi być konkurencyjny. Ludzie patrzą na pixele, to im się je daje. Kto by kupił 450D za 2500,- z 8mpx jeżeli inni dają pomiędzy 10-14mpx?
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Teraz wszyscy rzuca sie na Pentaxa w pogoni za MPix
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

którego by nikt nie kupił... niestety, Canon musi być konkurencyjny. Ludzie patrzą na pixele, to im się je daje. Kto by kupił 450D za 2500,- z 8mpx jeżeli inni dają pomiędzy 10-14mpx?
    Znam takich którzy by kupili, ale to są ludzie świadomi. Prawda jest właśnie taka jak piszesz, marketing przecież odzwierciedla to co ludziom da się wcisnąć. Gdyby nie było popytu na takie "nowości" to i firma Canon miałaby inne podejście.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Znam takich którzy by kupili, ale to są ludzie świadomi. Prawda jest właśnie taka jak piszesz, marketing przecież odzwierciedla to co ludziom da się wcisnąć. Gdyby nie było popytu na takie "nowości" to i firma Canon miałaby inne podejście.
    I dlatego można się spodziewać, że następca będzie miał 14-15 MPx, a może więcej .

BTW: moja małżonka też czeka na FF-a 6 MPx. Pewnikiem sie nie doczeka .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I dlatego można się spodziewać, że następca będzie miał 14-15 MPx, a może więcej .

BTW: moja małżonka też czeka na FF-a 6 MPx. Pewnikiem sie nie doczeka .
    Może kiedyś będą wypuszczać w dwóch wersjach nowe aparaty, z różną matrycą.

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Na szczęście są ludzie który podejmują świadome wybory i kupią używanego 20D a nie nowego 450D.

(...)
    Wolniejsze czasy, wolniejsza synchronizacja, gorszy AF, mniej precyzyjny pomiar światła (nawet ze spotem), gorsza i mniejsza obudowa, mniejszy i ciemniejszy wizjer, itp.
    Ludzie w Canonie nie są kretynami i nie strzelają gola do własnej bramki. Liczą, że klient złapie się na liczbę pixeli i ilość cali wyświetlacza i kupi nowy 450D (zysk Canona) zamiast kupić używany korpus 20D/30D (co Canonowi profitu nie przyniesie).
    Gdyby te 12mpx miały nieść dużo lepszą jakość niż 10mpx 40D Canon na tym tylko straci i się ośmieszy, a na to go nie stać.
    Sorry, ale chyba przesadzacie z apologetyką 20d...
    8mp a 12mp to jednak istotna różnica w rozdzielczosci zdjęć, a jesli chodzi o jakość to przeciez 450 ma Digic III i 14bitów.
    12mp, nowszy procek, 14 bitów - to wszystko pies, bo 20d ma lepszy wizjer i AF????

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów