Czy ktoś z Warszawy byłby skłonny spotkać się, żeby zobaczyć jak współpracuje 200 z TC2 Canona albo TC1,4? Mam tylko ten pierwszy element (tzn. 200). Z kenko już wiem jak - dla mnie nie warto ich nosić, ani 1,4 ani 2,0.
Hmmm, zestawu 300/4 IS używam ponad rok a od pół roku z TC 1,4 Canona i muszę powiedzieć, że moje doświadczenia z takim zestawem są po prostu dobre, praktycznie niezauważalna utrata ostrości a strata kontrastu jest na tyle mała, że łatwo usuwalna w pp. Po doświadczeniach z Kenko zostaję przy oryginałach Canona. Jak ktoś wspomniał wyżej, Extendery raczej do lepsiejszych stałek się nadają, przykładem Juza i zastosowanie TCx2 z 600/4 http://www.juzaphoto.com/eng/galleri...e_world-02.htm
Warto zajżeć.
pzdr
Chce tu rozwiac watpliwosci. Uzywam 200/2.8 + Canonowski Ext 2x tylko na przeslonie 5.6 i wyniki daje to powalajace na kolana. Juz raz na forum dawalem sampla z takiego zestawu - prosze poszukac. Bez konwertera 200/2.8 to takze rewelacyjna stalka i bez jakis strat po zalozeniu extendera. Trzeba po prostu kupic dobra sztuke, mi sie udalo, ale ja mam jakies chyba wyjatkowe szczescie, bo z kilkudziesieciu obiektywowo, ktore mialem w swoim zyciu, jakos nie trafiaja mi sie felerne sztuki
Zdrowko
jotes25, tu masz linka do zdjecia 200/2.8 Ext Canon 2x, na przeslonie 5.6.
Zdrowko