Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Nowe Pentaksy: K20D, K200D

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no a ja stanę w obronie Pentaxa - ich uszczelniane szkła są niby dużo dorższe niż elki? nie bardzo... to że masz tych kilkanaście uszczelek w pancernym body i gripie jednak bardzo poprawia samopoczucie i ma się w niektórych sytuacjach odwagę wyciągnąć body. i ja bym się nie obraził jakbym dostał w 40D stabilizację matrycy, bo żadna stałka którą mam nie ma ISa.
    no tak - nie jest zbyt dostępny w Polsce, ale ja poza body nic nie kupuje w Polsce, więc nie byłoby i tak jakimś problemem ściągniecie z HK tego sprzętu, co zresztą by taniej wyszło niż kupowanie w Polsce, gdyby tutaj był.
    a propo matrycy - z tego co pamiętam to k10d miał lepszą matrycę niż nikon d80, więc nie jest tak źle. zobaczymy co ta potrafi po testach.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fajne te puszki. Można marudzić że bajery mało przydatne ale dla kogoś kto potrzebuje umiarkowanego cenowo body i kilku podstawowych szkiełek to bardzo rozsądna propozycja.
    A dostępność w Polsce to już inna bajka, przy dotychczasowych dystrybutorach Pentaxa, Canon-Polska to mistrzowie marketingu :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Fajne te puszki. Można marudzić że bajery mało przydatne ale dla kogoś kto potrzebuje umiarkowanego cenowo body i kilku podstawowych szkiełek to bardzo rozsądna propozycja.
    A dostępność w Polsce to już inna bajka, przy dotychczasowych dystrybutorach Pentaxa, Canon-Polska to mistrzowie marketingu :-)
    ta, firma (chyba) Apollo ... mistrzowie markietingu ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slouON Zobacz posta
    ta, firma (chyba) Apollo ... mistrzowie markietingu ...
    buehehe... dobrze powiedziane

aczkolwiek to nie jest taki problem. Samsung w Polsce dziala dosc preznie i udaje mu sie wstawic swoje GX-y do sklepow. a jak komus nie zalezy na logo Pentax na korpusie, to to jest jeden pies.

MacGyver dobrze napisal. fajne korpusy za fajne pieniadze. zdecydowanie warte rozwazenia dla kogos, kto kupuje nowy sprzet. a jesli ludzie potrafia sami ocenic obiektywnie (bez pana z "Nie dla idiotow", ktory przekonuje, ze w odroznieniu od Samsunga, pewna inna firma na N... nie produkuje telewizorow ) to K10D czy teraz K20D wygladaja co najmniej konkurencyjnie.

moja uwaga byla tylko taka, zeby nie dac sie zwariowac. uszczelki sa fajne, ale nie kazdemu niezbedne. podobnie jak stabilizacja. fechtowanie tymi pojeciami przypomina mi egzorcyzmy Olympusiarzy, ktorzy braki w 4/3 zawsze zbijaja, jakze "madrym i trafnym" argumentem, ze przeciez Oly maja zaje... kolory. moze tak jest, nie przecze. tylko czy to wyczerpuje temat?
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna Awatar Plaut

Domyślnie

Apollo ... mistrzowie markietingu ...
    Na test K100D na fotopols trzeba było czekać rok od pojaiwenia sie na półkach sklepowych.

W K100D przy wyszych ISO (800 i w góre) strasznie szumi.
    Po testach okarze sie czy K200D wypada lepiej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    z tego co pamiętam to k10d miał lepszą matrycę niż nikon d80
    Nieprawda. To ta sama matryca (produkcji Sony).
    żółte FX + DX

Uzależniony

Domyślnie

A jakie dobre szkło ma do K20D Pentax???

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

No trochę Limitedów by się znalazło...

Uzależniony

Domyślnie

A z AF nic?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dopiero teraz zauwazyłem że seria Limited także ma AF.
    Szkoda, że nie ma podobnie jasnego dobrego zooma, nowe 16-50 i 50-135 podobno kiszka...
    Ostatnio edytowane przez renes ; 26-01-2008 o 23:44 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Może nie tyle porażka samej konstrukcji, co nie do końca udana kontrola jakości. Co potwierdzają użytkownicy na naszym forum.
    Przy okazji. Filmiki kręcone przez K20D ze spotkania w W-wie:
    http://manufactura.home.pl/p-pl/viewtopic.php?p=178948
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów