No to z innej beczki: o obciachach rzeczywistych:
1. Kupić 5D z 24-70/2.8 i focić w trybie "zielony kwadracik"
2. Kupić wypasioną puszkę i szkiełko na które nas nie stać, oczywiście za pożyczoną/wyżebraną od rodziny kasę, i bać się pójść z tym na foty gdziekolwiek poza dom :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
dziś wstydzę się zdjęć "wczorajszych"
jutro będę wstydził się zdjęć "dzisiejszych"
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
Mam własnie ten zestaw i pytam się:
5D nie ma tych trybów z buźką, górami i kwiatkiem (k..... tyle kasy i nie ma nawe tego nie mówiąc o lampie) - to na jakim programie jak nie na zielonym kfadraciku mam pstrykać???![]()
![]()
![]()
Ale powaznie to fakt, że są tacy (i mówię też o majacych trabanty - szkoda tych straconych mozliwości - ale oni po prostu tego nie wiedzą....)
chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF![]()
![]()
:rolleyes:
Wywyższać się i nadymać - z powodu posiadanego sprzętu i jakiegokolwiek innego powodu - to jest dopiero obciach!
ewa
Dla mnie najwieksza wsia jest "smarzenie kotletow" dla faktu (mimo iz wysoce dochodowe) i napierdzielanie 8,5 fps przez 5 minut nonstop robiac portret czlowieka ktory ani drgnie z tej samej perspektywy i nastawami.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
kurczę gdybym miał tylko 5D to bym się z tobą wymienił![]()
A robienie zdjęć dekielkom i cegłom w murze to nie obciach![]()
Poza tym na pewno obciachem jest nie kupowanie L-ek tylko inwestowanie w jakieś dziwne "zamienniki" typu Tamron, Sigma, Tokina...![]()
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
Wracać "z miasta" z torbą MediaM - 100%obciach![]()
Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex