Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 166

Wątek: obciach

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Z UPS miałem niefajne przejścia swego czasu.
    Materiał biologiczny. Krew - musiałem ją dostac najpóźniej 24h od pobrania.
    Pierwszy transport szedł 3 dni, drugi 2. Trzeci przyszedł na czas, ino z innym kurierem. Zaznaczam, że chodziło o przesyłkę na trasie Wrocław-Poznań.
    Od tego czasu - tylko TNT.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

ja też miałem kiedyś taki myk, że przyjechałem na miejsce wesela, zamknąłem samochód, poszedłem rozejrzeć się po sali, żeby zobaczyć 'co my tu mamy'. Wracam do samochód, kluczyki w aucie, w aucie w bagażniku kamera a tu zaraz pierwszy taniec itd. Całe szczęście, że mechanik pokazał mi myk jak otwierać samochód za pomocą kluczyka z innego samochodu Tylko trzeba było znaleźć właściciela tego innego, konkretnego samochodu Ale jakoś sie udało

a DHL'em też mam nie miłe wspomnienia. Proces odbioru paczki, godziny przybcia kuriera 12-16, ten zjawił się o 16.45. Paczka dotarła na Żytnią, zrobili co trzeba i wysłali ponownie DHL'em. I tu zaczeły się jaja. Z moich info wiadomo, że kurierzy dzwonią i umawiają się na godzinę, jednak tutaj cicho sza. Na stronie sprawdziłem, że paczka nie została doręczona skontaktuj się z infolinią bla bla bla. Żadnego awizo nie znalazłem. Dzwonię na infolinię, oczywiście żeby tam ktoś odberał trzeba mieć szczęście jak w totka. Po dodzwonieniu się, otrzymaniu stosownych info, spytałem się czy nie mogę zmienić adresu na inny, gdzie ktoś na pewno odbierze przesyłkę - odpowiedz: 'nie'. W 'nagrodę' dostałem nr do kuriera, który oczywiście nie odbierał. 2 razy doręczenie się nie powiodło, otrzymując awizo - zgłoś się do siedziby po odbiór. Z racji tego, że sprzęt był mi potrzebny do pracy, a sam byłem w pracy wysłałem kumpla po odbiór. Dałem mu dowód, awizo i $. Na miejscu było najśmieszniejsze: kumpel nie podobny do mnie ni w żąb dostał paczkę bez problemu, a facet który przyjechał odebrać paczkę żony został odesłany z kwitkiem, bo można tylko osobiście. i to dopiero obciach!
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    ...jak ja teraz żałuję, że nie opłaciłem kuriera DHL do miejsca gdzie mieszkam...dałbym , powiedzmy (nie wiem ile) ale powiedzmy 100 zł i szlus....
    Nie 100 a około 40 :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie

Parę lat temu, chciałem sobie zrobić odbitki z kilku błon, no ale nie z całych, więc wpadłem na genialny pomysł żeby wyciąć tylko te kadry które chciałem mieć wywołane. Mina pani w labie - bezcenne :P okazało się że "maszyna" przyjmuje tylko w "pasku".
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez firley Zobacz posta
    Parę lat temu, chciałem sobie zrobić odbitki z kilku błon, no ale nie z całych, więc wpadłem na genialny pomysł żeby wyciąć tylko te kadry które chciałem mieć wywołane. Mina pani w labie - bezcenne :P okazało się że "maszyna" przyjmuje tylko w "pasku".
    Można zrobić z pojednynczej klatki, ale musi się chcieć ( standardowe minimum to 3 klatki )

Dopiero zaczyna Awatar Wkryst
    Miasto
    Warszawa/Łódź

Domyślnie

Największy obciach to podrywanie "na lustrzankę". Było się kiedyś młodym i niejedna dama uległa wizji pięknych zdjęć aparatem z wielkim obiektywem. Brrrrr.... teraz pozostały już tylko obciachowe wspomnienia...

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

O, mam jeszcze jeden szczyt obciachu. Znalazłem go przypadkiem podczas grzebania na ebaju. Otóż, szczytem obciachu jest posiadanie takiego oto zestawu: http://42.pl/u/CyY

EN57D DIGITAL.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    O, mam jeszcze jeden szczyt obciachu. Znalazłem go przypadkiem podczas grzebania na ebaju. Otóż, szczytem obciachu jest posiadanie takiego oto zestawu: http://42.pl/u/CyY

ogolnie, to ja jestem przeciwny doszukiwania sie obciachu w uzywanym sprzecie. ale to akurat jest obciach. jak sie domyslam, prowadzenie sklepu foto nie wymaga teraz ukonczenia szkoly sredniej
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Taki nakręcany z przodu konwerter makro powinni jeszcze do tego zestawu dołożyć :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ogolnie, to ja jestem przeciwny doszukiwania sie obciachu w uzywanym sprzecie. ale to akurat jest obciach. jak sie domyslam, prowadzenie sklepu foto nie wymaga teraz ukonczenia szkoly sredniej
    To nie głupota sprzedawcy. Wprost przeciwnie - konstruowaniem takich ofert zajmują się wytrawni łowcy jeleni.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów