Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 166

Wątek: obciach

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Mam nowy obciach.
    Na imię ma POCZTA POLSKA
    Zamówiłem spedlite580, kasa jest i czeka, towers wysłał 11 marca....
    k....czekamy
    k....czekamy
    trasa z Krotoszyna do Szczecina...sie wie...nie łatwo i tysiące kilometrów
    k... czekamy
    dziś jest 12 kwietnia i ...nic
    w poniedziałek pocztowcy zaczynają strajk
    ...
    jak ja teraz żałuję, że nie opłaciłem kuriera DHL do miejsca gdzie mieszkam...dałbym , powiedzmy (nie wiem ile) ale powiedzmy 100 zł i szlus.
    Tak zrobię natępnym razem
    Jeżeli masz taki DHL jak w Kielcach to Ci nie dostarrczą i koniec!
    Kolega pożyczył obiektyw i aby było bezpiecznie wysłał DHLem.Z Radomia do Kielc.No to dajmy jeden dzień.Wysłał w środę.A tu nic.Piątek sprawdzamy w necie-podobno kurier nie zastał nikogo w domu.Bzdura.Akurat mnie nie było ale zawsze ktoś był. Poniedziałek cały dzień dzwonię do DHL Kielce-zajęte, albo nikt nie podnosi. Wtorek dzwonię do Łodzi.Pani sprawdza-dwa razy awizowane(ja nic nie dostałem)-proszę sobie odebrać osobiście.DHL ma siedzibę praktycznie poza Kielcami.Zgłaszam reklamację-Pani przyjmuje przywiozą. Po tygodniu nic a w necie pojawia się informacja że odebrał ktoś mi nieznany!Kolejna reklamacja!No wyjaśniło się-to pomyłka.Przywiozą-proponuję do pracy-pracuję w hurtowni to DHL jest co dwa dni u mnie.
    Po tygodniu dalej nic.Dzwonię do Warszawy.Ktoś ma się zająć moją sprawą. NIc.Po ok.1,5miesiąca kolega otrzymał obiektyw z adnotacją:adresat odmówił przesyłki.
    Wysłał pocztą.Miałem następnego dnia.
    Jak ktoś nie wierzy w działania DHL mój numer listu może otrzymać na PW(mam też nazwiska osób przyjmujących moje kolejne reklamacje).
    A teraz jak widzę że ktoś proponuje wysyłkę DHLem to od razu rezygnuję z zakupu.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    (....)
    A teraz jak widzę że ktoś proponuje wysyłkę DHLem to od razu rezygnuję z zakupu.
    Ha! tylko nie zawsze jest taki wybór .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kompi Zobacz posta
    Od jakiegoś czasu wszystko co zamawiam (z większych gabarytów) - biorę kuriera. Różnica to zaledwie 5zł ale mam w 99% pewność ze mam na drugi dzień.
    Zgadza się, kurier to najlepsze rozwiązanie dla kogoś, kto ma własny adres w kraju i dyżurnego w domu. W moim przypadku pod adresem który mogę wykorzystać mieszka moja dość zazwyczaj zajęta córka, która wieczorkiem wraca, a z kolei nikt nie wyśle mi kurierem "za dodatkowe 5zł" nie ma kuriera który by pogonił ponad 1000 km za granicę.
    Priorytety na Poczcie to chyba jakiś żart - wysłane w poniedziałek do mnie trafiają w czwartek lub piątek. Poczta pobiera za te priorytety dodadkową kase - ta opłata powinna się chyba nazywać frajerskie. To jest największy obciach.
    Słyszałem, że doręczyciele nie mają obowiązku brać wszystkich przesyłek zwykłych, kiedy w natłoku innych kwitów i reklam nie mają miejsca w torbie, ale priorytety muszą. Więc to chyba bardziej opłata za niezaleganie, niż jakąś ekstra szybkość. A tak naprawdę to im ponoć tak kiepsko płacą, że sami wybierają jakie przesyłki chcą doręczyć i ile, a poczta się cieszy, że w ogóle do pracy przyszli. Więc to wszystko chyba stąd.

Jeżeli masz taki DHL jak w Kielcach to Ci nie dostarrczą i koniec!.....A teraz jak widzę że ktoś proponuje wysyłkę DHLem to od razu rezygnuję z zakupu.
    Nie przerażaj mnie
    Widać wszystko zależy od pracy konkretnych ludzi w danym terenie. Hurtownia florystyczna w której pracuje codziennie wysyła po parę samochodów DHL ( od bardzo drobnych przesyłem po towary na wielu paletach)i reklamacji przewozowych nie ma, stąd moje zaufanie.
    ...Kolega pożyczył obiektyw i aby było bezpiecznie wysłał DHLem.Z Radomia do Kielc.....Po ok.1,5miesiąca kolega otrzymał obiektyw z adnotacją:adresat odmówił przesyłki.
    aaa....no to to jest faktycznie extra super obciach! współczuję
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Od jakiegoś czasu wszystko co zamawiam (z większych gabarytów) - biorę kuriera. Różnica to zaledwie 5zł ale mam w 99% pewność ze mam na drugi dzień.
    Zgadza się, kurier to najlepsze rozwiązanie dla kogoś, kto ma własny adres w kraju i dyżurnego w domu. W moim przypadku pod adresem który mogę wykorzystać mieszka moja dość zazwyczaj zajęta córka, która wieczorkiem wraca, a z kolei nikt nie wyśle mi kurierem "za dodatkowe 5zł" nie ma kuriera który by pogonił ponad 1000 km za granicę.
    Priorytety na Poczcie to chyba jakiś żart - wysłane w poniedziałek do mnie trafiają w czwartek lub piątek. Poczta pobiera za te priorytety dodadkową kase - ta opłata powinna się chyba nazywać frajerskie. To jest największy obciach.
    Słyszałem, że doręczyciele nie mają obowiązku brać wszystkich przesyłek zwykłych, kiedy w natłoku innych kwitów i reklam nie mają miejsca w torbie, ale priorytety muszą. Więc to chyba bardziej opłata za niezaleganie, niż jakąś ekstra szybkość. A tak naprawdę to im ponoć tak kiepsko płacą, że sami wybierają jakie przesyłki chcą doręczyć i ile, a poczta się cieszy, że w ogóle do pracy przyszli. Więc to wszystko chyba stąd.

Jeżeli masz taki DHL jak w Kielcach to Ci nie dostarrczą i koniec!.....A teraz jak widzę że ktoś proponuje wysyłkę DHLem to od razu rezygnuję z zakupu.
    Nie przerażaj mnie
    Widać wszystko zależy od pracy konkretnych ludzi w danym terenie. Hurtownia florystyczna w której pracuje codziennie wysyła po parę samochodów DHL ( od bardzo drobnych przesyłem po towary na wielu paletach)i reklamacji przewozowych nie ma, stąd moje zaufanie.
    ...Kolega pożyczył obiektyw i aby było bezpiecznie wysłał DHLem.Z Radomia do Kielc.....Po ok.1,5miesiąca kolega otrzymał obiektyw z adnotacją:adresat odmówił przesyłki.
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 13-04-2008 o 12:03 Powód: Automerged Doublepost
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    On też był w strachu, a jak w necie pojawiło się, że ten obiektyw został odebrany-a ja go nie miałem.
    Gdyby mi był niezbędny(chyba nie wyjaśniłem-ta ja go wypożyczyłem i wracał do mnie)to bym pojechał do DHLu.Ale kiedyś właśnie u nich w siedzibie odbierałem aparat z serwisu-ok.30minut aż ktoś się mną zainteresował i kolejne 20minut aż znajdą paczkę.A nawet nie było komu zrobić awantury bo wszyscy mieli to w.... Dlatego się teraz uparłem i powiedziałem, że do siedziby nie jadę.
    Ale zemsta jest słodka-teraz ja odbieram przesyłki do firmy i ja się muszę im podbić pieczkę o dostarczeniu-zawsze mam wtedy dużo do zrobienia i zawsze mi się pieczątka zapodziewa.
    Choć pewnie gdybym miał więcej czasu sprawa by się nie skończyła tylko odesłaniem obiektywu.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

k... czekamy
    dziś jest 20 kwietnia, od 11 marca upłynęło 40 dni.
    Od dwóch tygodni zastanawiam się czy nie kupić drugiej lampy.
    Wycie z bezsilności nie pomaga.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Kupiłem w fotoit[W-wa] filter.Kup-teraz czwartek po obiedzie.W piatek o g.15.00 w domu.Bydgoszcz [prawie].Nie pierwszy raz w tym tempie. Czemu czasem czekam 3 tygodnie

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

obciach to se zrobiłem sam, na ostatniej weselnej sesji, jak zaraz po zdjęciach z "przygotowań" przyszłej panny młodej, zatrzasnąłem sobie w bagażniku mojej hondy cały sprzęt (dwie piątki, cztery obiektywy i lampa), wraz z kluczykami do samochodu ... oczywiście wcześniej zablokowałem wszystkie drzwi do samochodu ...1.5h przed ceremonią w kościele odległym od domu panny młodej 30mil ... zapasowe kluczyki w domu - 30mil w przeciwnym kierunku ... na szczęście jedna z druhen miła 24h road assistance z AAA i po 6-cio sekundowej akcji fachowca od "legalnych włamań", 35 minut później byłem już na autostradzie w drodze do kościoła, łamiąc wszystkie możliwe ograniczenia prędkości udało mi się zdążyć na ceremonię ... oczywiście wiadomość o moim niefortunnym zatrzaśnięciu, obiegła szybko gości weselnych, tak że do końca imprezy nie musiałem się martwić o anonimowość czy brak popularności...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja sie przylaczam do osob zalamujacych rece nad kurierami. DHL i UPS zarowno we Wroclawiu jak i w Warszawie kolektywnie, za przeproszeniem, strzelaja z ... i jezdza sobie do przesylek jak im sie zechce. do tego stopnia, ze do UPS we Wroclawiu jak sie uda dodzwonic o 8:00 rano to brzecza, ze juz na dzisiaj poprzyjmowane i moga na "za 3 dni". ale jak ich sie przekona i potem siedzi w widelkach czasowych 12-16 (bo takie jest okienko), a potem o 19 dzwoni gdzie jest kurier, to pani niczym nie zrazona odpowiada, ze sobie mozna przywiezc przesylke. w rozkopanym jak powojenny Berlin Wroclawiu przejazd do sortowni DHL zajmuje lekko liczac 2 godziny.

przypadek, niestety, niejednostkowy

mam zupelnie inne wrazenia ze wspolpracy z poczta. zawsze priorytet dochodzil mi na drugi dzien, a teraz jak mieszkam w Holandii to zwykle przesylki listowe ida rowno, bez wyjatku 2 dni robocze. w obie strony
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja nigdy nie mialem problemu z DHL ani UPS, zawsze przesylki dochodzily i nie bylo problemu a troche tych przesylek sie nazbieralo. przesylki szly albo do Krakowa albo do Bełchatowa, nigdy nie bylo problemu. w kraku przewaznie dzwonia przed 8 i sie umawiaja na godzine do odbioru i zawsze sie miescza w przedziale godzin. moze poprostu przypadek a moze rzeczywiscie szczescie. pozdrawiam.
    Moja CaroLina

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    obciach to se zrobiłem sam, na ostatniej weselnej sesji, jak zaraz po zdjęciach z "przygotowań" przyszłej panny młodej, zatrzasnąłem sobie w bagażniku mojej hondy cały sprzęt ...
    W Polsce pozostałoby wytłuczenie szyby (najpierw szybka kalkulacja - która najtańsza), to dopiero byłby obciach...
    __________________________________________________ ____
    " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
    chyba że... muszą zbudować drogę."

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów