Jeżeli masz taki DHL jak w Kielcach to Ci nie dostarrczą i koniec!
Kolega pożyczył obiektyw i aby było bezpiecznie wysłał DHLem.Z Radomia do Kielc.No to dajmy jeden dzień.Wysłał w środę.A tu nic.Piątek sprawdzamy w necie-podobno kurier nie zastał nikogo w domu.Bzdura.Akurat mnie nie było ale zawsze ktoś był. Poniedziałek cały dzień dzwonię do DHL Kielce-zajęte, albo nikt nie podnosi. Wtorek dzwonię do Łodzi.Pani sprawdza-dwa razy awizowane(ja nic nie dostałem)-proszę sobie odebrać osobiście.DHL ma siedzibę praktycznie poza Kielcami.Zgłaszam reklamację-Pani przyjmuje przywiozą. Po tygodniu nic a w necie pojawia się informacja że odebrał ktoś mi nieznany!Kolejna reklamacja!No wyjaśniło się-to pomyłka.Przywiozą-proponuję do pracy-pracuję w hurtowni to DHL jest co dwa dni u mnie.
Po tygodniu dalej nic.Dzwonię do Warszawy.Ktoś ma się zająć moją sprawą. NIc.Po ok.1,5miesiąca kolega otrzymał obiektyw z adnotacją:adresat odmówił przesyłki.
Wysłał pocztą.Miałem następnego dnia.
Jak ktoś nie wierzy w działania DHL mój numer listu może otrzymać na PW(mam też nazwiska osób przyjmujących moje kolejne reklamacje).
A teraz jak widzę że ktoś proponuje wysyłkę DHLem to od razu rezygnuję z zakupu.