Widzę że snowboarder to taki drugi Artur Tabor .....pięknie focisz.Jestem na tak.
Widzę że snowboarder to taki drugi Artur Tabor .....pięknie focisz.Jestem na tak.
Zamieszczone przez Yarqman
Hej dzieki Yarkman, musze sprawdzic jakie zdjecia Artur Tabor robi![]()
Czy tu nie ma artyzmu ?
http://www.fotografia-przyrodnicza.a...ny&zdjecie=511
....jak dla mnie jest ...
Dla mnie tez jest. Problem jest w tym, ze ktos kto nie 'uprawia' fotografii przyrodniczej, nie chodzi po lasach, lakach i nie wie ile trudu i poswiecenia to kosztuje po prostu nie potrafi tego docenic i taka fotografia bedzie dla niego obojetnaZamieszczone przez Yarqman
Troszke uogolnilem ale najczesniej tak to wlasnie wyglada.
snowboarder, bardzo podobaja mi sie Twoje zdjecia![]()
Przez skórę wyczuwam, że to wycieczka pod moim adresemZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Po pierwsze więc, skąd wiesz ile chodzę po lesie? A po drugie wreszcie i najważniejsze, co to ma do rzeczy? Dla przykładu - czyżbym doceniając wysiłek realizatorów filmu Titanic nie miał prawa uważać, że pod względem artystycznym jest to typowy bubel w hollywoodzkim wydaniu?
Jurku, to nie byly wycieczki pod Twoim adresem, tylko ogolne przemyslenia na ten temat ...choc nie ukrywam, ze byly zainspirowane Twoja wypowiedziaZamieszczone przez Jurek Plieth
Nie smiecmy juz snowboarderowi w jego galerii. Moze zalozymy topic 'artyzm w fotografii przyrodniczej' ?![]()
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Bardzo trafnie powiedziane! Tak samo jak dla mnie chcoby najpiekniej
ustawiona scena martwej bardz "zywej" natury - ogromny pewnie wysilek tworcy - totalnie nie robi wrazenia. Ten typ tak juz ma...
A TUTAJ jest IMHO zdecydowanie wiecejZamieszczone przez Yarqman
Wracajac do tematu - zdjecia ekstra, technicznie super... tylko dlaczego tak monotematycznie? Czyzby w USA fruwaly tylko czaple, mewy, pelikany i kormorany? ;-)![]()
Zamieszczone przez kavoo
Jak najbardziej sluszne pytanie.
Otoz ta strona aktualnie prezentuje tylko i wylacznie zdjecia zrobione przeze mnie od momentu kupna 20d czyli pare ostatnich miesiecy.
Mam mnostwo zdjec starszych, niedzwiedzie z Alaski, losie, niedzwiedzie i sporo innych z Yellowstone itd. Problem w tym, ze ich jakosc przy tym, na co pozwala mi 20d jest tak mizerna, ze postanowilem wiekszosc tych zdjec zrobic od nowa
Zaczalem od czegos, co moge robic praktycznie codziennie, 99% zdjec na mojej stronie aktualnie zostalo zrobione w odleglosci jednej minuty jazdy od mojego domu. Takze nawet codziennie po pracy moge wyskoczyc na godzine przed zachodem slonca i zawsze cos sie moze wydarzyc, jak chociaz ta foka, ktora wyskoczyla na pomost kolo mnie.
Takze zapewniam cie, ze od teraz bedzie na mojej stronie wiecej zdjec bardziej roznorodnych (sezon snowboardowy konczy sie za dwa miesiace, wiec wtedy juz tylko fotografia), mam w planie pare wyjazdow mniej wildlife a bardziej landscape, takze bedzie duzo nowosci!
Hep, skoro już zeszło na artyzm... Jurek, przytaczas przykłady ustawianych scen, budowanych akwariów, tresowanych zwierząt.. Ale w ten sposób to można równie dobrze powiedzieć, że dowolny 'studio setup', wszystkie te lampy, dyfuzory, ekrany, rekwizyty, że już nie wspomnę o (tfu tfu) upaskudzaniu modelek różnymi maziami... to też nie ma nic wspólnego ze sztuką.