Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zagadka Raynoxa

Domyślnie Zagadka Raynoxa

Nowe konwertery makro Raynox DCR-250 sprzedaja sie zwykle w necie w cenie 130-160zl. Niedawno jednak zauwazylem, ze ich cena na Allegro nieco sie zmniejszyla i juz za 75 zlociszy mozna bylo nabyc komplet, nawet wraz z jakims mini statywem.
    Teraz przegladam aukcje i ci sami sprzedawcy, ponownie wprowadzili wczesniejsze ceny.
    Orientuje sie ktos, skad ta nagla roznica cenowa? Jakas plaga promocji wszystkich nagle ogarnela i minela, czy moze chinski kontenerowiec osiadl na mieliznie kolo Gdyni ?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Używałem kiedyś tego wynalazku z Minoltą A1, dawno to było etap kfiatków, pszczółek itp., po powrocie do domu z działeczki gdzie odbywała się sesja fotograficzna zauważyłem że wewnątrz obiektywu przy soczewce mam wypaloną dziurę. To takie ostrzeżenie do czego może doprowadzić chodzenie z aparatem w ręku i założonym Raynoxem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Nowe konwertery makro Raynox DCR-250 sprzedaja sie zwykle w necie w cenie 130-160zl. Niedawno jednak zauwazylem, ze ich cena na Allegro nieco sie zmniejszyla i juz za 75 zlociszy mozna bylo nabyc komplet, nawet wraz z jakims mini statywem.
    Teraz przegladam aukcje i ci sami sprzedawcy, ponownie wprowadzili wczesniejsze ceny.
    Orientuje sie ktos, skad ta nagla roznica cenowa? Jakas plaga promocji wszystkich nagle ogarnela i minela, czy moze chinski kontenerowiec osiadl na mieliznie kolo Gdyni ?
    Jesli chcesz taniej zajrzyj do mojej stopki

Coś już napisał Awatar emiel
    Miasto
    Okolica piękna, ale dziura zajebista...

Domyślnie

dopisze sie tutaj zeby nie kombinowac,
    uzywal ktos z was Raynox MX-3000 Fish-Eye?
    [http://www.ceneo.pl/830112]
    jak to dziala na 400d? krzywi choc troche ?

bede wdzieczny za odpowiedz.

Pozdrav
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    17-50mm|70-200mm|50mm|85mm|100mm|8mm|Lampki|Statyw...

www.forum.subaru.pl

Domyślnie

powiem tak tego raynoxa nie miałem i nie widziałem ale miałem inny konwerter Wide (0.42x) i krzywił strasznie gdy się uzywało z kompaktem to wineta nie była mocna lekki zoom do przodu i bylo o i ostrość w środku dobra na bokach duużo gorsza. gdy go chciałem używać z kitem (z przesciówką on ma gwint 52) to kiepsko z racji kręcenia morda kita - on jest ciężki i nie dawał rady na manualu bywało gorzej z ostrościa (jakość teżkiepska) choć mając kita usm analogowego też kręcącego pyskiem ale 28 mm, z nim było lepiej prawie wcale winety i lepiej łapał pstrość choć ciężko chodził i rzadko używałem AF z uwagi o żywotność silnika ale na MF z świecącym pkt ostrość łapał i było dość dobrze a czy krzywił .. powiem zę mocno. jakieś sample na meila (PM)
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy gdziekolwiek mozna sciagnac sample przedstawiajace efekt dzialania Raynox MX-3000 z jakims aparatem?? Ma to gwint 58mm, myslalem o podlaczeniu go do 18-55. MX-3000 to zdecydowanie wyzsza jakosc niz jakies tanie tele na allegro, wiec nie ma co porownywac bez zobaczenia go w akcji z aparatem. Interesuje mnie kupno, ale musze cokolwiek zobaczyc. :/

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Co do Raynox MX-3000 Fish-Eye kolega ma takie coś do profesjonalnej kamery Hd strasznie ubywa jakości po zamontowaniu tego , sam montowałem do fuji s9600 i tak zaginało że było widać pierścień dookoła soczewki . Do 40d jeszcze nie próbowałem ale niebawem to uczynie

Uprawnienia umieszczania postów