Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Obiektyw ef 28-80

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Trudno powiedzieć czy to była wersja, ten z mojego linku to już całkiem inne szkło, typowy KIT, który wyszedł 5 lat później.

P.S. I jeszcze jedno, wracając do pytania na początku wątku: w InterFoto używany sprzęt kupuje się wyłącznie mając możliwość odbioru osobistego, bo ich opisy nie zawsze pokrywają się ze stanem faktycznym.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 23-01-2008 o 14:19
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

okazja czasem okrutnie przechodzi obok nosa: 28-80 MK I tydzień temu sprzedany został za 49zł http://www.allegro.pl/item315067959_...ltrasonic.html :-(

moje pytanie jest takie, czy MK I do użytku tylko na analogu jest wart ceny 550zł (eBay)? czy lepiej dać sobie spokój i kupić MK III za 190zł (Interfoto)? czy warto dopłacać?

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wersja 28-80 USM I, tak jak obiektyw 28-70/3,5-4,5, nie nadają się do korzystania z systemu cokin, z racji chowania się przedniego członu podczas korzystania z ogniskowych innych niż skrajne. Warto zwrócić na to uwagę, mnie ta wada skutecznie zniechęciła od obu szkieł (poza tym bardzo dobrych)

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez an_zak Zobacz posta
    Warto zwrócić na to uwagę, mnie ta wada skutecznie zniechęciła od obu szkieł (poza tym bardzo dobrych)
    an_zak, masz pierwszą wersję 28-80? możesz napisać coś więcej o niej na analogu?

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dickory dare Zobacz posta
    an_zak, masz pierwszą wersję 28-80? możesz napisać coś więcej o niej na analogu?
    Mam wersję drugą (optycznie nie powinny się mocno różnić - tyle samo soczewek, podobnie pogrupowane, choć nie mogę znależć dokładnych schematów optycznych). Korzysta(łe)m tylko z 28-80 II, 28-70 i 28-105 USM, wersję 28-80 I USM miałem okazję tylko pomacać
    Ostatnio edytowane przez an_zak ; 25-02-2008 o 22:43

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów