Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 271

Wątek: Nowart - tanio i szybko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Jeśli niczego nie kupiłeś u Novarta, to na czym opierasz swoje rekomendacje ???
    Oczywiście, jeśli wolno nieśmiało spytać.
    Na podstawie opinii innych, tych które Ty coś tak nieporadnie próbujesz podważać .

Mogę bez obaw powiedzieć mniej lub bardziej znajomym, że "u tego a tamtego sprzedającego wiele osób kupiło i są bardzo zadowoleni" (i nie ograniczam tej rekomendacji tylko do jednego sprzedawcy). Bez obaw, że moja reputacja czy wiarygodność zostaną u tych mniej lub bardziej znajomych nadszarpnięte polecaniem niesprawdzonego sprzedawcy .

nowart - przestań... nie wypada i szkoda fatygi.

Domyślnie

Napisał m_o_b_y Zobacz post
    Jeśli niczego nie kupiłeś u Novarta, to na czym opierasz swoje rekomendacje ???
    Oczywiście, jeśli wolno nieśmiało spytać.

kurcze
    to ja od dzisiaj nie patrze na komentarze na allegro, bo z powyższego wynika że np:
    5000 - pozytywów i 2 negi - to to samo co 3 pozytywy i 2 negi ,

i na pewno już nic nie kupię u kogoś "nowego" :sad:
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Początki nałogu

Domyślnie

Byłem równie ostrożny w stosunku do drugiego z panów (co można sprawdzić na forum), zanim nie dokonałem pierwszych zakupów.
    Pozdrówka
    Dobrze jest być ostrożnym, można uniknąć nie miłych niespodzianek.
    Szkoda tylko że zasady ostrożności nie stosujesz aby kogoś nie urazić.

P.S. Przy okazji mam pytanko Panowie gdzie teraz można dowiedzieć się o aktualnych cenach i ofertach, kiedyś nasi Tipowie mieli swoje wątki i w miarę często następowały aktualizacji więc wiadomo było co i jak.
    Niby jest allegro i tam można zerknąć na ich oferty ale tam i ceny inne niż na forum a i oferta bardzo mała.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Uzależniony

Domyślnie

Vitez - masz rację. Koniec bzdurnych dywagacji. Dziękuję również za rekomendację w imieniu swoim jak i forumowego kolegi po fachu...

albercikk - najlepiej na PW a jeszcze lepiej, szybciej i wygodniej po prostu zatelefonować. Naprawdę trudno odpowiadać na wiele maili na jednym forum, na drugim forum, z allegro, odbierać co 5 minut telefon, testować i pakować sprzęt a na dodatek zajmować się sprawami codziennymi...

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W takim razie i ja się dołącze... Postów na koncie może nie mam mnóstwo, długo na forum być może też nie jestem, ale zdecydowałem się na zakupy u Nowarta... między innymi zachęcony pozytywnymi komentarzami "mniej zasłużonych" postami Uzytkowników.

No i co?

No i pojechałem osobiście odebrać 40D... W ryj nie dostałem, gwałtu nie zaznałem, okraść mnie nie okradli, sprzęt jest nowy, nieśmigany i chodzi bezproblemowo, a spotkanie odbyło się w miłej atmosferze.

Nie wiem, czy tak powinny przebiegać wszystkie tranzakcje, ale jeśli o mnie chodzi to każdy mój zakup mógłby tak przebiegać.
    Także, m_o_b_y, możesz mnie dodać do listy małopostowych heretyków, którzy chwalą Nowarta.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    To po co tu wyskakujesz z takimi frazesami, podważając uczciwość, o ile nie wogóle istnienie powyższych forumowiczów?
    Coś tu chciałeś udowodnić? Masz w tym jakiś większy interes? Czy tylko chciałeś zaistnieć i podreperować swój - jakże ważny - licznik...?
    Wybacz ale żaden to fakt tylko Twoje "widzimisię". Wielu z powyższych kolegów i koleżanek miałem przyjemność poznać osobiście więc wiem cóż to za ludzie i co sobą prezentują. Wielu z nich jest tu dłużej od Ciebie i ma - skoro to dla Ciebie tak istotne - znacznie więcej postów.
    Poza tym przykrym i niesprawiedliwym jest ocenianie czyjejś wiarygodności i uczciwości po ilości naklepanych postów na forum, nie uważasz...? Ja ich mam trzydzieścikilka, Ty ponad dziesięciokrotnie więcej - no i czego to wg. Ciebie dowodzi...?

Starałem się jedynie przypomnieć, że zwykła rozwaga i rozsądek nakazują ostrożność jeśli chodzi o osoby mało znane, dopóki się ich nie pozna bliżej.
    Wszak to elementarz w przypadku transakcji online.

Jak na sprzedawcę, to nie jesteś ani zbyt uprzejmy, ani nazbyt kulturalny, co Ci z pewnością nie podniesie obrotów.
    Już samo to wystarczy, abym przestał myśleć o zakupach u Ciebie, choć przecież jeszcze kilka dni temu tego nie wykluczałem.

A bezczelna insynuacja typu "Masz w tym jakiś większy interes?" z pewnością całkowicie wyklucza Cię z grona inteligentnych i kulturalnych sprzedawców, i w ogóle z grona wartych uwagi uczestników forum CB.
    EOT
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Na podstawie opinii innych, tych które Ty coś tak nieporadnie próbujesz podważać .

Przecież napisałem tylko to, co w sposób oczywisty wynika z elementarnego rozsądku i ostrożności w przypadku transakcji zawieranych w sieci.
    Jeśli w Twoim mniemaniu nieporadnie, to żałuję. .

Mogę bez obaw powiedzieć mniej lub bardziej znajomym, że "u tego a tamtego sprzedającego wiele osób kupiło i są bardzo zadowoleni" (i nie ograniczam tej rekomendacji tylko do jednego sprzedawcy). Bez obaw, że moja reputacja czy wiarygodność zostaną u tych mniej lub bardziej znajomych nadszarpnięte polecaniem niesprawdzonego sprzedawcy .

Swoją drogą myślę, że byłoby lepiej, gdyby kierownictwo forum raczej nie angażowało się w takie sprawy.
    Nie sądzisz ?

Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 20-03-2008 o 22:45 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

m_o_b_y ale teraz kultura zajechales maksymalnie - chyba czas z Twoimi tekstami do pralni.

Obu forumowych sptrzedawcow pozdrawiam dzieki takim sprzedawca nasze hobby jest bardziej przystepne.

No ale ja mam tylko 40 postow oraz kilka udanych zakupow, dlatego pewnie moje zdanie i wielu mniej klepiacych w klawisze nadaje sie tylko do pralni?

pzdr
    Ostatnio edytowane przez yogur ; 20-03-2008 o 23:46

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogur Zobacz posta
    m_o_b_y ale teraz kultura zajechales maksymalnie - chyba czas z Twoimi tekstami do pralni.

No popatrz, jaka szkoda, że nie od Ciebie to zależy
    Ale dlaczego wzmianka o kulturze osobistej aż tak Cię uwiera ?

Obu forumowych sptrzedawcow pozdrawiam dzieki takim sprzedawca nasze hobby jest bardziej przystepne.

No ale ja mam tylko 40 postow oraz kilka udanych zakupow, dlatego pewnie moje zdanie i wielu mniej klepiacych w klawisze nadaje sie tylko do pralni?

Pewno nie przyszło Ci do głowy, że nie wszyscy są zwolennikami takich radykalnych działań tylko dlatego, że ktoś odwołuje się do zdrowego rozsądku
    pzdr
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Uzależniony

Domyślnie

Starałem się jedynie przypomnieć, że zwykła rozwaga i rozsądek nakazują ostrożność jeśli chodzi o osoby mało znane, dopóki się ich nie pozna bliżej.
    Wszak to elementarz w przypadku transakcji online.
    Nie, ty się o nic nie "starałeś" w trosce o rozwagę i rozsądek forumowiczów. Inputujesz i poddajesz w wątpliwość wiarygodność a co najgorsze istnienie wielu świetnych ludzi na tym forum. Jakie to nieuprzejme i niesprawiedliwe zwróciło juz tobie uwagę kilka osób. No, ale cóż oni mogą wiedzieć... w końcu mają tylko kilkadziesiąt postów...

Jak na sprzedawcę, to nie jesteś ani zbyt uprzejmy, ani nazbyt kulturalny, co Ci z pewnością nie podniesie obrotów.
    Już samo to wystarczy, abym przestał myśleć o zakupach u Ciebie, choć przecież jeszcze kilka dni temu tego nie wykluczałem.
    Zapamiętaj jedno - istnieje coś takiego jak akcja-reakcja. Wybacz, że nie jestem milusim misiem do klepania bez powodu. Jeśli myślisz, że poużywasz sobie na mnie wykorzystując przewagę wszechmocnego klienta nad zawsze pokornym i przyjmującym wszelkie cięgi sprzedawcą to się grubo mylisz !

A bezczelna insynuacja typu "Masz w tym jakiś większy interes?" z pewnością całkowicie wyklucza Cię z grona inteligentnych i kulturalnych sprzedawców, i w ogóle z grona wartych uwagi uczestników forum CB.
    EOT
    Na szczęście to tylko twoja opinia. Chciałeś zrobić zamęt i smród - gratulacje, udało się.
    Proponuję dodać moją skromną osobę do ignorowanych i masz problem rozwiązany.
    Za radą kilku forumowiczów uważających dyskusję z tobą za absolutnie bezcelową pozwolę sobie skończyć tę bzdurną wymianę zdań.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 21-03-2008 o 00:52

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nie, ty się o nic nie "starałeś" w trosce o rozwagę i rozsądek forumowiczów. Inputujesz i poddajesz w wątpliwość wiarygodność a co najgorsze istnienie wielu świetnych ludzi na tym forum. Jakie to nieuprzejme i niesprawiedliwe zwróciło juz tobie uwagę kilka osób. No, ale cóż oni mogą wiedzieć... w końcu mają tylko kilkadziesiąt postów...

Zapamiętaj jedno - istnieje coś takiego jak akcja-reakcja. Wybacz, że nie jestem milusim misiem do klepania bez powodu. Jeśli myślisz, że poużywasz sobie na mnie wykorzystując przewagę wszechmocnego klienta nad zawsze pokornym i przyjmującym wszelkie cięgi sprzedawcą to się grubo mylisz !

Na szczęście to tylko twoja opinia. Chciałeś zrobić zamęt i smród - gratulacje, udało się.
    Proponuję dodać moją skromną osobę do ignorowanych i masz problem rozwiązany.
    Za radą wielu forumowiczów i kierownictwa forum, uważających dyskusję z tobą za absolutnie bezcelową pozwolę sobie skończyć tę bzdurną wymianę zdań.
    Jeszcze raz dałeś pokaz kultury osobistej i świadectwo poziomu intelektualnego.
    Zrobiłeś zadymę ze zwykłego stwierdzenia oczywistości, że bezpieczniej kupować u bardziej sprawdzonego, niż u mniej znanego sprzedawcy.
    Totalny absurd.
    Życzę dalszego wzrostu obrotów, bo na pewno takim podejściem do klienta zyskasz bardzo wielu nowych nabywców.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów