Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Czyszczenie aparatu - pare pytan

Domyślnie

3miasto

mam izopropanol, ale w sprayu, to tez moze byc, szybko parujacy do elektroniki
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Domyślnie

To sa dwie fotki wykonane wczoraj, zobaczcie na wysokosc lini elektrycznych, takie jasne plamy.
    http://bercow.ovh.org/010.JPG 3456x2304 px 1,9MB
    http://bercow.ovh.org/012.JPG 3456x2304 px 1,9MB
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Witam - oj moje szklane oko mówi mi że to nie jest brud na matrycy.
    Przesłona była 3.5 brudu nie byloby widać. To co widze to chyba jednak matryca - gorące/martwe piksele się pojawiły - iso było 100 a czas 5 sec troche szkoda że już przy tak niskiej czułości.
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Domyślnie

Jak to sprawdzic, znaczy jakie i czego zdjecie wykonac, bo jakos nie podoba mi sie ta wizja Ile by stalo naprawa, raczej wymiana czegos takiego, czy bardziej sie oplaca 10 sek. w photoshopie, bo na razie z moimi umiejetnosciami to na 20 zdiec 2 sa dobre, bedzie mi to przeszkadzac, czy widoczne tylko przy dlugich czasach i w nocy.

http://bercow.ovh.org/010_1.jpg 3456x2304 px, 2,5MB

i jeszcze jedno, czemu zdjecie zapisane w PS roznio sie tylko wpisen Adobre Photoshop... i paroma pikselami a ma juz 2,5MB, a nie 1,9.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No ale na tym ostatnim foto nie ma. Moze miales brud na matrycy? Oczywiscie , ze mozesz sie bawic PS, z tego co sie orientuje to reklamacji podlegaja dead pixels. A hoty do ilus tam procent nie. Jak sie chcesz zalamac to zakryj obiektyw deklem i zrob foto na wiecej niz 20 sekund to zobaczysz ile tego jest.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

ta fota, jest wlasnie poprawiona PS, wyzej masz org (010.JPG), gwaranci nie mam, tez pisalem wyzej, to sprzet z allegro, wiec ile by kosztowala naprawa, i jak sprawdzic licznik zrobionych zdjec?

bercow.ovh.org/spalone.JPG 3456x2304 1,0MB

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    To sa dwie fotki wykonane wczoraj, zobaczcie na wysokosc lini elektrycznych, takie jasne plamy.
    A to nie są przypadkiem bliki od świateł? I kolory podobne i leżą w jednej linii...
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

Ale na fotce wyzej widac jakies cuda, to moze byc syf, czy w ciemnosci go nie widac, faktem jest ze sa w innych miejscach. Wiec jak sprawdzic licznik, bo nei moge na forum znalesc, i ile bedzie wymiana kosztowac, bo widzialem info tylko co do lustra, czesci ~30zł robocizna 400zł

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów