Jako właściciel 350-ki uważam catcherintherye że to co wypisujesz na temat 20D jest niesmaczne i nie wnosi niczego nowego. Jest również nie na temat.
Jako właściciel 350-ki uważam catcherintherye że to co wypisujesz na temat 20D jest niesmaczne i nie wnosi niczego nowego. Jest również nie na temat.
550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200
A ja właśnie kupiłem dziś 300D i wcale nie żałuję (chociaż to prawie taka sama kasa, bo kupiłem czarny z USM). Bawiłem się obydwoma modelami parę dni (mam taką możliwość bo akurat pracuję w sklepie ze sprzętem) i po prostu 350 nie leży mi w rękach. Czy nie mogli zostawić obudowy od 350 zamiast chwalić się, że mniejszy od D70, albo chociaż przenieść spust migawki na pokrywę lampyżeby ręka nie bolała.
Mnie rozbolała po 20 minutach a przecież często pstrykamy parę godzin. Więc myślę że oprócz czytania testów i nagród trzeba trochę sprzęt potrzymać w ręku, bo to my będziemy nim robić zdjęcia. Co wcale nie ozancza że wszystkim to przeszkadza - weźcie tylko ten "parametr" pod uwagę.
Pozdrawiam i myślę że teraz zagoszczę tu na stałe.
Zamieszczone przez dariuszartur
mi też, dla mnie ten aparat jest już za mały na to, by nosić go cały dzień w rękach, może kobietom przypadnie do gustu ale mi nie
20Dset
maj łeb...
Jestem tu niedługo i mam pytanko techniczne, ale do forum.
Jak wstawić cytat, bo w okienku "zacytować wiadomość" nie mogę odchaczyć ?
Klikasz na ikonke QUOTE na prawej dolnej stronie postu który chcesz zacytować.Zamieszczone przez dariuszartur
550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200
"D-SLR ENTRY LEVEL" czyli własnie rewelacyjny aparat na początek. Tani i dobry. Po prostu 20D jest lepszy, co za tym idzie droższy, więc nie będzie zwycięscą ze względu przedew szystkim na cenę. Nie ma się czym podniecać kolejny raz, że 350 lepsze od 20D. Każdy zdrowomyślący po przejrzeniu choćby specyfikacji nie będzie miał wątpliwości który aparat jest technicznie lepszy, a jak porówna ceny, to od razu będzie wiedział z czego to wynika, co w dalszych wnioskach od razu klasyfikuje każdy z tych aparatów na odpowiednim miejscu w szeregu beginer ---> profi.
piszesz raczej : '20-tka jest technicznie bardziej zaawansowana' - ale ,jak widac po opiniach użytkowników i testach,wcale nie oznacza to lepszych zdjęć od 350-tki - a wrecz przeciwnie..:-))
catcherintherye to juz powoli staje sie nudne. Daj juz spokoj.
Tak samo mozna powiedziec ze z kompakta suniego lepsze...
"Bo jak cioci bluzeczka Adas zrobil to wyszla ladniusia czerwona a tym wielkim aparatem Zenka to jakas takas nijaka..."
Naprawde to jest bardzo nudne...
Aparaty tanie sa dla debili bez pojecia o czasie, przyslonie, balansie bieli, rawach, wyostrzaniu, saturacji, kontrastach i maja robic gotowce odrazu na papier...
Aparaty drogie sa dla ludzi ktorzy wiedza co ten caly magiczny jezyk pojec znaczy, wiedza co chca uzyskac i wiedza co i po co kupili... Aparat tam nie ingeruja w fote robiac saturacje +10, usm'a 5 razy i balans bieli zeby sciana przy czerwonych zarowkach biala jak snieg byla...
Dlatego w trzysetkach (tanich amatorskich!) domyslne ustawienia sa nieco podbite w prawo i kto wie co jeszcze zmodyfikowane zeby sie niedoinformowanym zdjecia ladniejsze same robily...
A Ci z 20D maja neutralne ustawienia i duzo pokretel tak ze moga sobie sami pokrecic... Z pewnoscia po odpowiednim podkreceniu wyjdzie co z 350'tki...
...
A ile, Kuchatek - dla Ciebie - jest drogo? 3k PLN to malo? To dwa razy tyle co przecietny obywatel dostaje do lapy (jesli ma prace). Czy w 350 nie mozna ustawic przyslony, formatu RAW, w CF wyostrzania, saturacji, kontrastu? Czy 350 jest "malpa"? Ostatnie 10 dni chodzilem z nia po gorach majac w plecaku kupe sprzetu i do tego statyw. Obsluga jest prosta a efekt finalny zalezy tylko od tego co glowa wymysli.Zamieszczone przez KuchateK
Jak czytam niektorych (o kogo mi chodzi nie powiem bo sie obraza), ze 20D jest dla tych co wiedza po co i dlaczego - to jakos ogladajac efekt tego "po co i dlaczego" nie pasuje TO do takich sloganow. Ot, bylo troche kaski to sie kupilo i do "stopki" - niech bida patrzy i zazdrosci. A jeszcze dorzuci sie czasem troche madrych slow to niech bida siedzi cicho. Straszne kompleksy wylaza.
A prawda jest taka, ze jedni maja 20 inni 350 a jeszcze inni 300 i kazdy sobie pstryka jak umie i tym na co go stac lub .....![]()
Ostatnio edytowane przez krecio ; 07-05-2005 o 09:46
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()