Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Prosba o pomoc przy ocenie szkla

Farben
    Guest

Domyślnie Prosba o pomoc przy ocenie szkla

Witam,

zostalem poproszony o pomoc przy zakupie obiektywu do Canona 30d, po ustaleniu limitu gotowkowego i preferencji przyszlego uzytkownika, wybor padl na uzywane 17-40L. Dzis udalo mi sie znalezc dosyc atrakcyjna cenowo oferte i poprosilem o zdjecie testowe. Jako iz sam jestem poczatkujacy i nigdy nie mialem stycznosci z tej klasy obiektywami - niezbyt wiem czego sie spodziewac. Zdaje sobie sprawe, ze mozna porownac z fotkami z innych, "dobrych" egzemplarzy, no ale mysle, ze opinia doswiadczonych uzytkownikow nie zaszkodzi Oto zdjecie wykonane interesujaca nas sztuka. Bede bardzo wdzieczny za kazdy komentarz.

(JPG 6MB, 17mm, f/4, 1/125, ostrosc na Warke)
    http://i25.tinypic.com/j64emt.jpg

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Kwestia jak będzei się zachowywał na Twojej puszce...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Farben Zobacz posta
    Witam,

zostalem poproszony o pomoc przy zakupie obiektywu do Canona 30d, po ustaleniu limitu gotowkowego i preferencji przyszlego uzytkownika, wybor padl na uzywane 17-40L. Dzis udalo mi sie znalezc dosyc atrakcyjna cenowo oferte i poprosilem o zdjecie testowe. Jako iz sam jestem poczatkujacy i nigdy nie mialem stycznosci z tej klasy obiektywami - niezbyt wiem czego sie spodziewac. Zdaje sobie sprawe, ze mozna porownac z fotkami z innych, "dobrych" egzemplarzy, no ale mysle, ze opinia doswiadczonych uzytkownikow nie zaszkodzi Oto zdjecie wykonane interesujaca nas sztuka. Bede bardzo wdzieczny za kazdy komentarz.

(JPG 6MB, 17mm, f/4, 1/125, ostrosc na Warke)
    http://i25.tinypic.com/j64emt.jpg

Pozdrawiam.

nie wiem na ktora warke ostrość ale jesli bylo tylko pomniejszone i nic innego nie bylo robione to wg mnie jest ok w koncu F/4 a dosc blisko obiektu bylo wiec glebia mogla wszystkiego nie objac ale z drugiej strony 17mm... ciezko stwierdzic ;]
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Farben Zobacz posta
    Bede bardzo wdzieczny za kazdy komentarz.
    Na "oko" jest OK, ale ja proponuję wystawić gdzieś RAW'a.
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Koniecznie do oceny ostrosci i CA potrzebny jest RAW . Obrazek wygląda OK tak w ogóle, ale mamy oceniać obiektyw klasy L, każde wyostrzanie w aparacie i programie przy transformacji definitywnie kładzie temat.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Farben
    Guest

Domyślnie

Dzieki za kazda odpowiedz, podesle plik RAW jutro lub pojutrze.

Farben
    Guest

Domyślnie

na szybko (RAWy wrzuce jeszcze dzis):
    ISO 100, 17mm, f/4.0, 1/500, brzeg kadru, pomniejszone, unsharpen mask
    select to canon 17-40, candidate - sigma 17-70 f/2,8-4,5

Uprawnienia umieszczania postów