Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: warto wydac na to pieniadze??

Dopiero zaczyna Awatar maslo

Post warto wydac na to pieniadze??

Przeglądam allegro i zastanawiam sie czy warto kupić cos takiego?? http://allegro.pl/item295823234_cano...makro_sta.html

Jakby ktos mi podał linka to zdjec wykonanych z tymi soczewkami, albo napisal swoja opinie o nich to bylbym wdzieczny.

nie stac mnie na dobry obiektyw, ktory nadawalby sie do makro:sad:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moim zdaniem lepszy Raynox albo pierscienie posrednie albo odwrotne mocowanie.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Każda dodatkowa soczewka pogorszy jakość obrazu, lepiej użyć mieszka lub pierścieni.

Dopiero zaczyna Awatar maslo

Domyślnie

a odwrotne mocowanie do kitowego canona 17-55 to dobry pomysl??

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Dlaczego nie, tworzy ci się wtedy typowy obiektyw do makro....
    Wiadomo, są tego pewne minusy, np. brak AF
    Regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

A dlaczego niby brak AF? Przeciez kit i jego AF pozostaje bez zmian...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

pytanie o soczewki to odpowiem ze te są strasznie drogie lepiej kupić jedną 8, 10 (dioptrii) i bedzie działać. ja jeszcze z hybrydą uzywałem tez zwykłych soczewek i było ok a i na początku lustra ich yżywałem i wyniki są zadawalające choć czasem wystepuje abberacja chromatyczna a jak połączysz dwie to juz wogóle bedzie ona mocna ale myśle ze na początek do zabaw to dobra rzecz i nawet AF działa z soczewką choć ciężko ale działa (oczywiście fotografowanie wtedy na kicie jest z kilku cm co za tym idą pewne utrudnienia (mała GO zasłanianie światła etc)
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Mam to - ****** jakich mało. Oddam na wagę ...

Kup raynoxa - on ma przefajne efekty.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    A dlaczego niby brak AF? Przeciez kit i jego AF pozostaje bez zmian...
    Obiektyw przekazuje puszce, a raczej odwrotnie, puszka przekazuje obiektywowi informacje o AF przez takie złącza, bedziesz widział jak zdejmiesz obiektyw, a skoro odwrócisz go, to jak bedzie AF działać? To jest minus, trzeba na manualu ostrzyć.
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maslo Zobacz posta
    Przeglądam allegro i zastanawiam sie czy warto kupić cos takiego?? http://allegro.pl/item295823234_cano...makro_sta.html

Jakby ktos mi podał linka to zdjec wykonanych z tymi soczewkami, albo napisal swoja opinie o nich to bylbym wdzieczny.

nie stac mnie na dobry obiektyw, ktory nadawalby sie do makro:sad:

Z dala omijaj. Szkoda kasy. Najbardziej wkurza mnie jak przy kazdej aukcji prezentowane sa dokladnie te same fotki aniolka i jakie to cudne nie sa. Jakby na kazdym obiektywie nakrecone tak super efekt dawaly. Kup Raynoxa i lepiej na tym wyjdziesz tylko uwazaj na bardzo mala GO. Albo faktycznie zainwestuj w pierscien odwrotnego mocowania. Z pierscieniami posrednimi musisz uwazac. Jesli kupisz te z przeniesieniem automatyki, pamietaj ze np do Kenko nie podlaczysz obiektywow pod cropa, wiec np Kit nie bedzie pasowal. (z racji dluzszej "pupki" fizycznie ich nie podlaczysz....)

Z drugiej strony, jesli mialbym kupowac pierscienie kenko, to moze poszukac obiektywu macro 1:1 na aukcjach.... tyle ze cena z 60 zl podskoczy Ci o 15x tyle..

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Obiektyw przekazuje puszce, a raczej odwrotnie, puszka przekazuje obiektywowi informacje o AF przez takie złącza, bedziesz widział jak zdejmiesz obiektyw, a skoro odwrócisz go, to jak bedzie AF działać? To jest minus, trzeba na manualu ostrzyć.
    Nie dosc ze na manualu to jeszcze przyslony nie ustawisz (nie masz juz automatyki dzialajacej) i bedziesz musial robic na najwiekszej dziurze jaka ci dany obiektyw oferuje. To troche bez sensu.! Dlatego zwykle na pierscieniu odwrotnego mocowania zwykle uzywa sie manualnych obiektywow na ktorych mozna niezaleznie przyslone ustawiac pierscieniem......
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 21-01-2008 o 01:50 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów