Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: [Kenso] Fotoreportaże

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia. Wydaje mi się, że to jedne z lepszych, które były tu prezentowane jako prace własne. Technicznie najwięcej zastrzeżeń mam do działu "Portrety" - np. przy zdjęciu Damięckiego przydałoby się doświetlić blendą prawą stronę. Jeśli to były portrety pozowane, to na własne życzenie utrudniłeś sobie życie doborem ubrania i tła, czyli model w czarnym golfie na tle białej ściany (albo odwrotnie) - w związku z czym musiałeś decydować co bedzie poprawnie naświetlone, a co będzie czarna/białą plamą itd. Myślę, że lepiej by się oglądało gdyby zdjęcia były troche większe -wystarczy, że plfoto hołduje złym wzorcom zamieszczania "miniaturek" 600x400.
    Język angielski - jestem za pod warunkiem, ze jest poprawny. Wydaje mi się, że masz na stronie błędy językowe - nie na tyle poważne aby uniemożliwić zrozumienie, ale powodujące pewien dysonans, szczególnie, że napisy stanowią w Twojej witrynie uzupełnienie sztuki. Nie rezygnuj z angielskiego - nie ma powodu rezygnować z możliwości docierania do ludzi z całego świata, a nie tylko Polski, ale nazwy własne pisz po polsku (ew. w nawiasie dodaj nazwę angielską).
    Podsumowując, jestem pod dużym wrażeniem.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Arkan, dzięki za profesjonalne opinie.
    Większość zdjęć w portretach jest niepozowana. Większość z nich była robiona natychmiast, bez żadnego przygotowania. Często podczas wywiadów. Damięcki po prostu usiadł w ten sposób i zrobiłem zdjęcie. Moim sprzętem jest jedno body i dwa obiektywy, czasami lampą odbijam światło od sufitu - dlatego nie mogłem doświetlić Damięckiego blendą.
    Co do strony to robiłem ją sam i tylko we Flashu - ucząc się go wtedy - dlatego jest niedoskonała. Jeśli powiększe zdjęcie i dodam miniaturki to będzie za dużo kB. Na początku zdjęcia były większe i zacząlem robić miniaturki - ale rozmiar pliku był tak duży, że musiałem zrezygnować.
    Domyślam się, żę są błędy, ale lingistą nie jestem i to dlatego.

Masz rację, nazwy własne poprawie na polski.
    Dzięki serdeczne

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przyjemnie sie zdjecia oglada, nieprzyjemnie sie na stronie nawiguje. Chodzi mi zwlaszcza o te "skaczace" po calej stronie strzalki.

Jesli chodzi o sama strone, to tylko jedno pytanie mam - po jaka cholere zostalo to we flashu zrobione? Zeby bylo trendy? Dzisas... widzialem i robilem duzo bardziej "wybajerowane" strony w zwyklym html'u. W tym wypadku uzycie technologii flash jest kompletnie nieuzasadnione i zmusza przegladajacego do sciagania conajmniej 10x wiecej "towaru" niz to jest konieczne...

Domyślnie

Jak to skaczące strzałki? Przecież są dwie i to pod zdjęciem.
    Dlaczego we Flashu? Nie znam się na HTMLu, a Flash był szybki to nauczenia i uzyskania skromnej grafiki. Po prostu nie mam pojęcia o HTMLu.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kenso
    Jak to skaczące strzałki? Przecież są dwie i to pod zdjęciem.
    Zgadza sie... tyle, ze zmieniaja polozenie na stronie w zaleznosci od tego, czy sa pod kadrem pionowym, czy poziomym. A to oznacza, ze co chwila trzeba je ganiac kursorem.

Dlaczego we Flashu? Nie znam się na HTMLu, a Flash był szybki to nauczenia i uzyskania skromnej grafiki. Po prostu nie mam pojęcia o HTMLu.
    No tak... w sumie po co znajomosc HTML do tworzenia stron www? ;-) To juz lepiej bylo zrobic strone w Wordzie, jest jeszcze latwiejszy w obsludze od Flasha ;-)

Ja chyba zmienie profesje i zostane tlumaczem przysieglym. Z jezykiem angielskim jakos sobie poradze, a inne jezyki? Luzik... w koncu zawsze jest Babelfish na Altaviscie pod reka

Eeeech... sorry, juz wiecej nie bede ;-) Po prostu rozbawilo mnie to, co napisales... bo podstaw HTML, wystarczajacych do napisania strony takiej jak ta, mozna sie nauczyc w godzine ;-)

Domyślnie

to prawda, strzałki trochę przeszkadzają w takim układzie. Jedyne wyjście, to z boku je umiejscowić.
    Jestem amatorem jesli chodzi o tworzenie stron. Może byłoby i łatwo zrobić taką stronę w HTMLu, ale ja nie potrafię. Mam głównie na myśli galerię zdjęć (wtedy korzysta się z innych programów). Poza tym chciałem taką grafikę i musiałbym w HTMLu je umieścić. Tych dwóch rzeczy nie potrafiłem w HTMLu i dlatego zrobiłem we Flashu.
    Zresztą to moja pierwsza strona i może następna będzie lepsza...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Może byłoby i łatwo zrobić taką stronę w HTMLu, ale ja nie potrafię. Mam głównie na myśli galerię zdjęć (wtedy korzysta się z innych programów). Poza tym chciałem taką grafikę i musiałbym w HTMLu je umieścić. Tych dwóch rzeczy nie potrafiłem w HTMLu i dlatego zrobiłem we Flashu...
    Do HTML'a to sie notatnika uzywa w porywach hardkoru Probowales wogole go poznac? Przeciez ten caly flasz chyba gorszy jest do nauczenia sie jak HTML, zwlaszcza uwzgledniajac to co masz na stronie...

Na zadanie domowe zrob ja w HTML'u
    http://webmaster.helion.pl/kurshtml/
    ...

Domyślnie

Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć w galerii Cirque Eloize....
    www.bielatowicz.com

Domyślnie

chciałbym jeszcze dodać, że podczas przedstawienia zastosownao efekt
    deszczu i na niektórych zdjęciach widać padający deszcz!
    Zwróćcie uwagę na pierwszy portret Bartka - jest klownem, który
    charakteryzuje się wieloma twarzami, dlatego w każdym odbiciu....to
    jedyne zdjęcie w całej galerii, w które ingerowałem w ten sposób.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów