Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 189

Wątek: [Macio] Pierwsze z 5D

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    Kurczę bardzo fajne
    #3 IMHO najlepsze

Wszystko to pokazuje że i aparat nie musi być najlepszy ani studio profesjonalne.

Gratulacje
    Dzięki za przychylność :-) Będę w tym wątku stopniowo pokazywał fotki ciekaw jestem opinii o innych

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio
    Ta koleżanka to moje <3 :grin: Pozuje mi już od ponad roku to trochę się nauczyła - choć ja młody wiekiem bo tylko 17 lat, ona również Ale dajemy radę Dzięki Niej mogłem dużo ćwiczyć zdjęcia, bo pozowała wytrwale

Oświetlenie ? 2 lampy po 100 watt przez parasolki białe, pod kątem mniej więcej 45 stopni, ustawione dla jak najmniejszej ilości niekorzystnych cieni ( przydałyby się 3 ale nie mam )

Dzięki za opinie ,teraz czekam na 350d i mam nadzieje że wreszcie uwolnie się od ograniczeń a75 :wink:
    Tym bardziej gratuluję i zazdroszczę zdolności i modelki ;-)
    Pozdrawiam
    Marek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ta koleżanka to moje <3 :grin: Pozuje mi już od ponad roku to trochę się nauczyła - choć ja młody wiekiem bo tylko 17 lat, ona również Ale dajemy radę Dzięki Niej mogłem dużo ćwiczyć zdjęcia, bo pozowała wytrwale

Oświetlenie ? 2 lampy po 100 watt przez parasolki białe, pod kątem mniej więcej 45 stopni, ustawione dla jak najmniejszej ilości niekorzystnych cieni ( przydałyby się 3 ale nie mam )
    I to wiele wyjasnia a ja moge tylko pogratulowac - ze wbrew trendom nie zarzuciles (a moze zarzuciles? nie wiem ) ludzi rok temu "patrzcie na moje pierwsze fotki z mojego nowego kompakcika" ... ze wytrwale cwiczyles wraz z modelka no i... ze swietnie sie nauczyles jak wiele dobre oswietlenie znaczy w fotografii i jak je dobrze wykorzystywac - co widac wlasnie na tych zdjeciach.
    Ja moge tylko pozazdroscic zaciecia do zdjec studyjnych i widocznych przez to efektow.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    I to wiele wyjasnia a ja moge tylko pogratulowac - ze wbrew trendom nie zarzuciles (a moze zarzuciles? nie wiem ) ludzi rok temu "patrzcie na moje pierwsze fotki z mojego nowego kompakcika" ... ze wytrwale cwiczyles wraz z modelka no i... ze swietnie sie nauczyles jak wiele dobre oswietlenie znaczy w fotografii i jak je dobrze wykorzystywac - co widac wlasnie na tych zdjeciach.
    Ja moge tylko pozazdroscic zaciecia do zdjec studyjnych i widocznych przez to efektow.
    Od razu nie pokazywałem efektów, czytałem ksiązki i robiłem zdjęcia. Potem stopniowo pokazywałem co mi wychodziło Teraz czekam na 350d - strasznie mnie korci wzięcie go w łapska i nauka praktycznie chyba od nowa... bo to zupełnia inna bajka

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Od razu nie pokazywałem efektów, czytałem ksiązki i robiłem zdjęcia. Potem stopniowo pokazywałem co mi wychodziło Teraz czekam na 350d - strasznie mnie korci wzięcie go w łapska i nauka praktycznie chyba od nowa... bo to zupełnia inna bajka
    możesz powiedzieć jakie to książki ?? Może i ja czegos się nauczę
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    możesz powiedzieć jakie to książki ?? Może i ja czegos się nauczę
    Np taka : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=64406819

( w sumie to dopiero ją zaczynam )

do tego e-booki.

Domyślnie

Przykleić tego gościa na stałe!!! Bo ostatnio to już tylko - ee to to robione ekstra hiper super sprzętem, a do tamtego to potrzeba tego tego i jeszcze tego - a tu piękny dowód (nawet trzy), że pro sprzęt do dobrych fotek niepotrzebny Gratulować!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

witam, fotki bardzo fajne
    Masz może jakieś z EXIFem? Chętnie zerknżłbym.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    witam, fotki bardzo fajne
    Masz może jakieś z EXIFem? Chętnie zerknżłbym.
    Jak obrabiałem te fotki to nie wiedziałem jeszcze jak zrobić tak, żeby EXIF zostawał w zdjęciach

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak obrabiałem te fotki to nie wiedziałem jeszcze jak zrobić tak, żeby EXIF zostawał w zdjęciach
    A oryginaly sobie zostawiles ze stanu przed obrobka? Mozesz pod kazdym podkleic ekstrakt z exifa albo za pomoca np breezebrowsera czy exifera wkopiowac exif z oryginalow do juz obrobionych zdjec.

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów