Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Uświadom firmę Canon jak działa ich sprzęt!!!

Domyślnie Uświadom firmę Canon jak działa ich sprzęt!!!

Do napisania tego wątku skłonił mnie problem użytkowników obiektywu EF-S 17-55 f2.8 - który zasysa kurz. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem informację że firma nie ma informacji o tego typu kłopotach i że gdyby miała to doszczelniła by obudowę - mam propozycję aby osoby mające kłopoty ze sprzętem zgłaszali je do serwisu: (22) 583 4307 lub 0 800 22666 767 w godzinach 9:00 - 17:30[/B] Może pozwoli to na usunięcie usterek w produktach???

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzyhoo Zobacz posta
    Do napisania tego wątku skłonił mnie problem użytkowników obiektywu EF-S 17-55 f2.8 - który zasysa kurz. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem informację że firma nie ma informacji o tego typu kłopotach i że gdyby miała to doszczelniła by obudowę - mam propozycję aby osoby mające kłopoty ze sprzętem zgłaszali je do serwisu: (22) 583 4307 lub 0 800 22666 767 w godzinach 9:00 - 17:30[/B] Może pozwoli to na usunięcie usterek w produktach???
    Akurat.. już widzę jak na Żytniej lub w Canon Polska siedzą z silikonem w łapie i "doszczelniają".. Temat prosty - szkło nie jest uszczelnioną eLką i może łapać kurz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Temat prosty - szkło nie jest uszczelnioną eLką i może łapać kurz
    Mam wrażenie, że za bardzo to uprościłeś
    Wini

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

nikt z canona palcem nie kiwnie, 17-40 to L a tez nie w pełni szczelna...

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę z realiów, ale jak ktoś ma czas i możliwości to tak co 2 tygodnie obiektyw do serwisu (w okresie gwarancji). A usterka przedłuża zdaje się okres gwarancji i tak w nieskończoność x ilość użytkowników forum x ilość państw na świecie x ....
    Wini

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    70-200/4L również, ale napisać zawsze można :-)

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę z realiów, ale jak ktoś ma czas i możliwości to tak co 2 tygodnie obiektyw do serwisu (w okresie gwarancji). A usterka przedłuża zdaje się okres gwarancji i tak w nieskończoność x ilość użytkowników forum x ilość państw na świecie x ....

A to oznacza ze serwis dostanie wiecej pieniazkow..Wiec im w to mi graj.

Jak mi kalibrowali obiektywy to 6cio miesieczna gwarancja dotyczyla TYLKO wykonanej uslugi. Nie wiem czy Ci tak beda rozbierac za kazdym razem szklo.
    do listy obiektywow "ssaków" dolacze Ci 28-135.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

w nowym modelu eos d1 mark III błędnie pracował AF, dopiero interwencja dziennikarzy zmusiła korporację C. do akcji serwisowej, wcześniej udawali że problemu nie ma, a później próbowali problem przypudrować nowym firmware-em, czy mamy się godzić na wybrakowane produkty????????????????????

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Myślę że jak Canon-board będzie miało siłę nacisku jak dpreview to może coś to da a dopóki tak nie jest to można sobie pisać na Berdyczów
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Szkiełko faktycznie bardzo szybko zasysa kurz....wczoraj był u mnie znajomy z puchą którą trzeba było wyczyścić i przy okazji czyściłem mu 17-55 na podstawie schematu podanego na pbase....łatwo się tego nie robi ale na szczęście się udało i efs ślni....tyle że nie każdego stać na teki nerwowy manewr.....i pozostaje im tylko servis

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów