Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: KIT gorszy od 50 mm 1.4 ?

Widok wątkowy

Domyślnie

no nie..
    tego już za wiele... człowiek zrobił mały teścik, zastanowił się chwilę,
    trochę zdziwił (mówię o sobie) - a ludzie wymyślają rzeczy których on nie pisał...
    Kiedy napisałem, że "Argument że nie da się zrobić kitem zdjęcia z ładnie wyodrębnionym od tła obiektem głównym uważasz za całkowicie nieistotny"
    ??? Napisz kiedy.

Dlaczego piszesz że: "Dla ciebie najważniejsze jest tylko to że zdjęcia z obu obiektywów twoim zdaniem są takie same przy ogniskowej 50 i f 5,6."
    ??? Dlaczego piszesz że to dla mnie najważniejsze ????

Uwierz mi, że wiem co to znaczy robić zdjęcia stałym, jasnym obietktywem.
    I nie wymyślaj rzeczy których nie pisałem, proszę.
    pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    michał
    przeczytałem prawie cały wątek choć było to trudne.
    jedyne co mi się nasuwa to porównanie do samochodów:
    na równej, prostej drodze przy stałej rędkości 60 km/h tak samo będzie jechał maybach (czy jakoś tak się toto pisze) i fiat punto. róznice są gdzie indziej choć ty tego zauważyć nie chcesz
    próbujesz porównać dwa absolutnie inne instrumenty służące w sumie do innych zastosowań. Argument że nie da się zrobić kitem zdjęcia z ładnie wyodrębnionym od tła obiektem głównym uważasz za całkowicie nieistotny. Choć właśnie, między innymi po to ludzie kupują ten obiektyw. Dla ciebie najważniejsze jest tylko to że zdjęcia z obu obiektywów twoim zdaniem są takie same przy ogniskowej 50 i f 5,6. (Choć chroma z kita jest doskonale widoczna i naprawdę trzeba być ślepcem żeby tego nie zauważyć.)
    Nie wiem po co chcesz na siłę przekonać wszystkich że zakup kita jest mądrzejszy od zakupu 50/1,4. Ciesz się kitem jak najdłużej. Jak zrobisz nim choćby kilka tysiecy zdjęć, i jednocześnie zrobisz kilka tysięcy zdjęć obiektywem 50/1,4 (a co tam - choćby obiektywem 50/1,8) poznasz różnicę. Obecnie wydaje mi się że nie masz żadnego doświadczenia, tzn nie robiłeś zdjeć jasnym, stałym obiektywem, w związku z czym nie wiesz o czym piszesz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ciekawe czy widziałbyś różnicę na odbitkach A4 z tych dwóch fotek - patrząc na odbitki z rozsądnej odległości... ale, co tam, nieważne.
    Telefonem nie będę robił zdjęć, ale dzieki za radę.
    pozdrawiam.

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    Jeżeli ktoś uważa że na tych 2 fotach nie ma znaczących różnic to naprawdę polecam gitarę. Fota z kita ma kosmos aberrację jest nieostra i ma o wiele mniej szczegółów. Jeżeli to są nieistotne różnice to naprawdę spróbuj zrobić zdjęcie telefonem może też Ci starczy i po co przepłacać.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 22-01-2008 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów