Ja robilem fotki w Stodole w grudniu rok temu z Dzemem i teraz tez w grudniu znow z Dzemem. Przy pokazaniu ID zespolu - fotograf, nie mialem najmniejszego problemu z wejsciem, nawet mi torby nie przetrzepali a mimo tego ze powinni zwlaszcza ze w klubie bylem godzine przed tym zanim busy przyjechaly a wchodzilem normalnym wejsciem. Robilem koncert od 10 minut przed wejsciem chlopcow na scene az do godziny po koncercie w garderobach. Jedyne pytanie dostalem tylko przy wejsciu do klubu. Poza tym nikt mi nie robil problemow a nawet ochrona czy pracownicy pomagali mi dostac sie w rozne miejsca klubu. Jako fotograf zespolu zdziwiony jestem ze miales takie trudnosci.
Co do 3 pierwszych utworow to tez w zaleznosci od klubu, oraz menedzerow itd itd. Jak gralismy z chlopcami z Dzemu koncert w Dekadzie w Wawie, to po 3 utworach poproszono aby ludzie z aparatami opuscili podscenie. Wyproszono wszystkich a mnie pozostawiono. Podobnie bylow w teatrze gdzie nawet otwierano dodatkowe wejscia przy balkonach do lepszych ujec.
Nie wiem na jakiej zasadzie to funkcjonuje. Moze ograniczenie 3 utworami to po to, zeby nie byskac godzine fleszami po twarzach muzykow? Ja zwykle flesza nie uzywam bo nie lubie. Dowiem sie kiedys w Stodole czy Spodku jakie zasady funkcjonuja przy dokumentacji koncertu. (Pomijajac to, ze zwykle od polowy koncertu do konca rozkrecaja sie i muzycy i swiatla i caly klimat. Na poczatku zwykle jest dretwo! )
Pamietaj tylko o jednej rzeczy - w Stodole lepiej jest focic pod scena i z tylu sali, niz ze sceny. Przede wszystkim dlatego, ze bedac na scenie trudno ci jest pod nia zejsc (schodki sa pozabierane) wiec musisz korytarzami dostac sie do wejscia dla "normalnych" widzow. A potem jest masakra zeby dostac sie pod scene bo masz wypchane fanami.
Fotografia ze sceny pozwoli Ci na takie ujecia ,ktore spod sceny trudno byloby zrobic:
a takze na duze zblizenia i zabawe GO:
Ale z drugiej strony, nie da ci tych fajnych efektow swietlnych, ktore widac z przodu:
Jesli schody sa zabrane to stracisz mase czasu na bieganie miedzy scena i korytarzami.