Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [Stodoła 24 I '08] Koncert ARMIA. Pytanie o focenie w stodole

Mieszany widok

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie [Stodoła 24 I '08] Koncert ARMIA. Pytanie o focenie w stodole

Witam!
    Kolega, kupując bilety, pytał się kiedyś o możliwość robienia zdjęć i dostał odpowiedź, że "nie bardzo". Kiedy pojawiliśmy się na miejscu w dniu koncertu było kilka osób z aparatami (nie małpkami :P).
    Jestem prosty chłopek z Zaścianka więc nie wiem, czy należy wcześniej się zgłosić o pozwolenie, być z prasy itp. czy po prostu przyjść z aparatem jak gdyby nigdy nic?
    Dozgonna wdzięczność z góry :P

Edit:
    Znalazłem, trzeba się zgłosić o pozwolenie organizartora. Przepraszam za kłopot

Przy okazji informuje o koncercie
    ARMIA w klubie Stodoła w Warszawie, który będzie miał miejsce dnia 24 stycznia 2008 roku w ramach cyklu „Co 4-tej Muzyka”

Wejście od godz. 19.00
    Start koncertu o godz. 20.30
    Bilety:
    studenci: 28zł
    normalny 30zł
    w dniu imprezy 33 zł
    PS. Dobry dział wybrałem?
    Ostatnio edytowane przez firley ; 18-01-2008 o 21:46
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak uda Ci się załatwić pozwolenie do stodoły to tyko przez pierwsze trzy numery można zdjęcia robic

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Jak uda Ci się załatwić pozwolenie do stodoły to tyko przez pierwsze trzy numery można zdjęcia robic
    To nie jest reguła.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ze wszystkich miejsc gdzie byłem, to w stodole miałem największe problemy z fotografowaniem za pozwoleniem/akredytacją jeżdżąc jako fotografujący z zespołem tanecznym jako ich fotograf.
    W stodole nawet do 2 godzin czekałem na wejście ze sprzętem a statyw to już masakra gorzej wnieść niż butelkę czy pałkę - podobno jest to niebezpieczne narzędzie

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    ze wszystkich miejsc gdzie byłem, to w stodole miałem największe problemy z fotografowaniem za pozwoleniem/akredytacją jeżdżąc jako fotografujący z zespołem tanecznym jako ich fotograf.
    W stodole nawet do 2 godzin czekałem na wejście ze sprzętem a statyw to już masakra gorzej wnieść niż butelkę czy pałkę - podobno jest to niebezpieczne narzędzie
    Ja robilem fotki w Stodole w grudniu rok temu z Dzemem i teraz tez w grudniu znow z Dzemem. Przy pokazaniu ID zespolu - fotograf, nie mialem najmniejszego problemu z wejsciem, nawet mi torby nie przetrzepali a mimo tego ze powinni zwlaszcza ze w klubie bylem godzine przed tym zanim busy przyjechaly a wchodzilem normalnym wejsciem. Robilem koncert od 10 minut przed wejsciem chlopcow na scene az do godziny po koncercie w garderobach. Jedyne pytanie dostalem tylko przy wejsciu do klubu. Poza tym nikt mi nie robil problemow a nawet ochrona czy pracownicy pomagali mi dostac sie w rozne miejsca klubu. Jako fotograf zespolu zdziwiony jestem ze miales takie trudnosci.

Co do 3 pierwszych utworow to tez w zaleznosci od klubu, oraz menedzerow itd itd. Jak gralismy z chlopcami z Dzemu koncert w Dekadzie w Wawie, to po 3 utworach poproszono aby ludzie z aparatami opuscili podscenie. Wyproszono wszystkich a mnie pozostawiono. Podobnie bylow w teatrze gdzie nawet otwierano dodatkowe wejscia przy balkonach do lepszych ujec.

Nie wiem na jakiej zasadzie to funkcjonuje. Moze ograniczenie 3 utworami to po to, zeby nie byskac godzine fleszami po twarzach muzykow? Ja zwykle flesza nie uzywam bo nie lubie. Dowiem sie kiedys w Stodole czy Spodku jakie zasady funkcjonuja przy dokumentacji koncertu. (Pomijajac to, ze zwykle od polowy koncertu do konca rozkrecaja sie i muzycy i swiatla i caly klimat. Na poczatku zwykle jest dretwo! )

Pamietaj tylko o jednej rzeczy - w Stodole lepiej jest focic pod scena i z tylu sali, niz ze sceny. Przede wszystkim dlatego, ze bedac na scenie trudno ci jest pod nia zejsc (schodki sa pozabierane) wiec musisz korytarzami dostac sie do wejscia dla "normalnych" widzow. A potem jest masakra zeby dostac sie pod scene bo masz wypchane fanami.

Fotografia ze sceny pozwoli Ci na takie ujecia ,ktore spod sceny trudno byloby zrobic:

a takze na duze zblizenia i zabawe GO:

Ale z drugiej strony, nie da ci tych fajnych efektow swietlnych, ktore widac z przodu:

Jesli schody sa zabrane to stracisz mase czasu na bieganie miedzy scena i korytarzami.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 23-01-2008 o 03:21
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Jesli schody sa zabrane to stracisz mase czasu na bieganie miedzy scena i korytarzami.
    Przesadzasz, da się przeleźć bez schodów Przefociłem tam z 20h i potwierdzam całą resztę - spod sceny i ze sceny mogą wyjść dobre zdjęcia :P

a czasem nawet warto z balkonu - ale tu już trzeba pobiegać wkoło

30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Ja robilem fotki w Stodole w grudniu rok temu z Dzemem i teraz tez w grudniu znow z Dzemem. Przy pokazaniu ID zespolu - fotograf, nie mialem najmniejszego problemu z wejsciem, nawet mi torby nie przetrzepali a mimo tego ze powinni zwlaszcza ze w klubie bylem godzine przed tym zanim busy przyjechaly a wchodzilem normalnym wejsciem. Robilem koncert od 10 minut przed wejsciem chlopcow na scene az do godziny po koncercie w garderobach. Jedyne pytanie dostalem tylko przy wejsciu do klubu. Poza tym nikt mi nie robil problemow a nawet ochrona czy pracownicy pomagali mi dostac sie w rozne miejsca klubu. Jako fotograf zespolu zdziwiony jestem ze miales takie trudnosci.
    [..]
    mi się zdarzyło dwa razy, czekałem na obieg informacji, jak dla mnie za długo to trwało, w sumie nie zdażyło sie tak zebym sę nie dostał do stodoły tylko że z wszystkich tam ochrona najbardziej jest/była upierdliwa głównie co do statywu.
    Tym bardziej mnie dziwiło że obsługę zgłaszaliśmy jakiś miesiąc przed.

Domyślnie

a takze na duze zblizenia i zabawe GO:
    ...oj, cos mi sie wydaje, ze GO to juz bawiles sie troche w domu.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Miejmy nadzieję, że kolega @firley nie będzie miał problemów z foceniem - akredytacje na fotografowanie ma.

Pozdrawiam,
    Michał

Uprawnienia umieszczania postów