Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Canon czy Nikon - decyzja systemu

Dopiero zaczyna Awatar flippy
    Miasto
    Wrocław/Pszczyna

Domyślnie

Fajna galeria
    Dzieki MAX_im. Co do D300 to rozmawiałem z włascicielem D3 ktory posiada tez d300 a do niedawna mial d200 podobno jest spora roznica w JPGach na ostrosci i szumach RAWy sa bardzo podobne tym bardziej ze na szumach mi nie zalezy. Moim zdaniem nie oplaca sie kupowac d300 poki co sa za drogie w stosunku do d200.
    Stwierdzilem a raczej poradzil mi tak Wini żeym przelecial sie po roznych samplach z tych szkiel i zobaczyl co mi odpowiada - tylk oz czasem troche kiepsko:/

Tak ogolnie.. nigdy nie rozumialem tej wojny systemow uzywalem roznego sprzetu i wiele marek robi dobry sprzet, tylko dla roznej klienteli. m_o_b_y leczysz takimi stwierdzeniami kompleksy?? Zastanowiłeś się dlaczego reporteży przewaznie uzywaja Canona? Kiedyś o to samo zapytałem na kursie fotografii reporterskiej szefa działu foto wrocławskiej wyborczej i powiedział że kiedyś miał nikona teraz ma 1d MII i "to jest sprzet tej samej klasy tyle że Wyborcza z gory powiedziala ze musimy robic na Canonie bo w Warszawie tez robia na Canonie a czasem trzeba pozyczyc jakies szklo.. tak jest po prostu latwiej" Mowil to czlowiek ktory od 30 lat siedzi w reporterce! Fakt jest tez taki ze canon duzo wczesniej opracowal system USM i postawił na szybkość. Widziales na czym pracuja fotografowie mody? na srednim formacie i to nie zadko na filmie te aparaty tez sa "gadzetami" stary miales kiedys Rollei'a 6008 w reku?

Sorry za OT ale nie wytrzymałem
    Ostatnio edytowane przez flippy ; 18-01-2008 o 21:43

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    ...Przecież cały świat dobrze wie, że to właśnie Canon robi najlepsze zdjęcia...
    Naprawdę myślisz, że jesteś całym światem...???
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 18-01-2008 o 22:08

gadas
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flippy Zobacz posta
    Dzieki MAX_im. Co do D300 to rozmawiałem z włascicielem D3 ktory posiada tez d300 a do niedawna mial d200 podobno jest spora roznica w JPGach na ostrosci i szumach RAWy sa bardzo podobne tym bardziej ze na szumach mi nie zalezy. Moim zdaniem nie oplaca sie kupowac d300 poki co sa za drogie w stosunku do d200.
    D300 to bardzo dobry aparat po przesiadce z D200 jest o niebo lepiej .
    Denerwuje mnie tylko choć to kwestia przyzwyczajenia to ze aparat wydaje mi sie cieńszy w stosunku do D200 a ręce to mam jak bochenek chleba .
    Po za tym wszystkie Sigmy jakie miałem teraz dopiero prawidlowo ostrzą rewelacja . Cena do **** ale poczekać trzeba spadnie jak i u wszystkich producentów trzeba czasu niestety za nowości płaci sie wiecej.

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Jak zmienić system to Nikon D300 lub Nikon D3
    Obiektywy to daruj sobie inne niż Canon lub Nikkor
    Fajna galeria
    Sigma 10-20 cudeńko i to pod nikona
    Ostatnio edytowane przez gadas ; 18-01-2008 o 22:16 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    To teraz zakłady pogrzebowe po tej fali targnięć na własne życie nie wydolą :-? Powód? Dlaczego nie kupiłem C
    A wolno wiedzieć, co kupiłeś dla uwieczniania kroniki zakładów pogrzebowych i dlaczego ???

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Po za tym wszystkie Sigmy jakie miałem teraz dopiero prawidlowo ostrzą rewelacja . Cena do **** ale poczekać trzeba spadnie jak i u wszystkich producentów trzeba czasu niestety za nowości płaci sie wiecej.
    Sigma 10-20 cudeńko i to pod nikona
    Pamiętam jak kiedyś przymierzałem się do d70 to jego cena była absurdalnie wysoka w stosunku do Canonów przez naprawdę długi czas. Nie wiem czy coś teraz się zmieni w tej materii.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Naprawdę myślisz, że jesteś całym światem...???
    Głupstwa piszesz.
    Nie chodzi tu o mnie, tylko o firmę robiącą fotoaparaty robiące najlepsze fotki na świecie.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

m_o_b_y - to nie "fotoaparaty" robią fotki tylko ludzie

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Głupstwa piszesz.
    Nie chodzi tu o mnie, tylko o firmę robiącą fotoaparaty robiące najlepsze fotki na świecie.
    Pozdrówka
    Póki co to Ty się kolego ośmieszasz takimi stwierdzeniami. Zalatujesz onanizmem i tyle...

Dopiero zaczyna Awatar flippy
    Miasto
    Wrocław/Pszczyna

Domyślnie

tezet dobry artykuł.. daje do myślenia... jak ktoś już zauważył
    "Fajny sprzęt - a teraz pokaż mi swoje zdjęcia!!!"

Poszukałem troche i ...

1. http://pl.pixel-peeper.com/ - ciekawa strona gdzie mozna zobaczyc fotki z wielu szkieł nie zadko w pelnej rozdzielczosci (niestety jpg) ale za to na róznych Body - mozna ocenic ogolna plastyke obiektywu i efekt jaki mozna uzyskac z danej wielkosci matrycy przy odpowiedniej przesłonie i ogniskowej

2. http://www.rawsamples.ch/ - sample pojedynczych rawow z roznych puszek srednio daje poglad na sprawe ale moze komus sie na cokolwiek przyda

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów