Jasne. W pełni się zgadzam. Moje zestawienie miało charakter ciekawostki - powiedzmy, że nie miałem co z czasem zrobić. Nie można się kierować takimi kryteriami - co też osobiście czynię.
Pokazałem to na zasadzie porównania z innej strony.
Kolega Matsil natomiast przypiął się do sparowania korpusów, które zamieściłem jako przykład śmieszności jakie robi większość portali internetowych z testami - co uważam za błędne zaraz na wstępie.
Miałem do czynienia z wszystkimi przez siebie wymienionymi korpusami co do jednego i uważam, że takie zestawienie jest kompletnie nie na miejscu.
Niestety Kolega Matsil usiłuje znaleźć w moim poście coś czego w nim nie ma, a tego nie lubię.
"Rozgrzałem" się, bo nie lubię ludzi którzy krytykują coś, czego zrozumieć zwyczajnie nie potrafią.
Tak naprawdę wybierając system należy pójść do sklepu, wziąć brane pod uwagę aparaty do rąk (ewentualnie pożyczyć na dzień/dwa od znajomych) pobawić się i zdecydować którego obsługa jest najwygodniejsza.
Najlepszy nawet aparat, choćby i super pro, jak będzie niewygodny/za-ciężki/za-mały/ za-duży utruje nam życie do nieprzytomność, bez względu na jakość zdjęć.
Powiedzmy sobie szczerze - jest w tej chwili niewiele DSLR'ów które produkowały by naprawdę kiepskie zdjęcia.