Dzieki MAX_im. Co do D300 to rozmawiałem z włascicielem D3 ktory posiada tez d300 a do niedawna mial d200 podobno jest spora roznica w JPGach na ostrosci i szumach RAWy sa bardzo podobne tym bardziej ze na szumach mi nie zalezy. Moim zdaniem nie oplaca sie kupowac d300 poki co sa za drogie w stosunku do d200.Fajna galeria
Stwierdzilem a raczej poradzil mi tak Wini żeym przelecial sie po roznych samplach z tych szkiel i zobaczyl co mi odpowiada - tylk oz czasem troche kiepsko:/
Tak ogolnie.. nigdy nie rozumialem tej wojny systemow uzywalem roznego sprzetu i wiele marek robi dobry sprzet, tylko dla roznej klienteli. m_o_b_y leczysz takimi stwierdzeniami kompleksy?? Zastanowiłeś się dlaczego reporteży przewaznie uzywaja Canona? Kiedyś o to samo zapytałem na kursie fotografii reporterskiej szefa działu foto wrocławskiej wyborczej i powiedział że kiedyś miał nikona teraz ma 1d MII i "to jest sprzet tej samej klasy tyle że Wyborcza z gory powiedziala ze musimy robic na Canonie bo w Warszawie tez robia na Canonie a czasem trzeba pozyczyc jakies szklo.. tak jest po prostu latwiej" Mowil to czlowiek ktory od 30 lat siedzi w reporterce! Fakt jest tez taki ze canon duzo wczesniej opracowal system USM i postawił na szybkość. Widziales na czym pracuja fotografowie mody? na srednim formacie i to nie zadko na filmie te aparaty tez sa "gadzetami" stary miales kiedys Rollei'a 6008 w reku?
Sorry za OT ale nie wytrzymałem