Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: ciekawe, "kreatywne" i.. NIEUCZCIWE praktyki na allegro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie ciekawe, "kreatywne" i.. NIEUCZCIWE praktyki na allegro

moze komus sie przyda takie male ostrzezenie.. tyczy sie kupna aparatu wiec mam nadzieje, ze nie lamie zasad hydepark'u :wink:

jako wierny canonier kupowalem ostatnio na allegro.. d40 .. przejrzalem sobie cala oferte i w koncu padlo na sklep: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1550317

aparat na fakture, w zestawie karta i torba crumplera na ktorej mi zalezalo.. zalicytowalem, poprosilem o wysylke za pobraniem - wsio gra.. paczka w koncu doszla i bylo by super gdyby nie fakt, iż torba nie byla tą, ktora zamawialem i ktora widniala w opisie aukcji ale zupelnie inną i o polowe tansza.. dodam, ze licytowalem wlasnie na drozszej aukcji w ktorej opisie byl jak byk Crumpler - i z pisma i z obrazka

pomine moje wyjasnienia mailowe ktore sprowadzaly sie do : "co pan narzekasz? masz pan dobra torbe to sie ciesz. dystrybutor teraz daje takie torby" itp. glupoty ;-)

swoja droga do dzis nie wiem czemu dystrybutor nikona daje w kompletach torby z 350d na obrazku .. pytanie pozostalo bez odp. ;-)

ale wracajac do owych praktyk - co w takich syt. robie rzetelny i uczciwy sprzedawca ??

ZMIENIA OPIS AUKCI TUZ PRZED JEJ KONCEM

aukcja konczy sie juz z innym obrazkiem i opisem wiec dowodu nie ma.. spadaj na drzewo glupi kliencie - po tobie przyjda inni glupi..

przyznam, ze jeszcze z takim "numerem" nie mialem doczynienia.. sprawa smieszna, roznica w cenie to jakies 75zl ale pokazuje jak nisko ludzie moge upasc w pogoni za paroma zlotówkami..

gdybyscie mieli w planie zakupy w tej firmie - zastanowcie sie czy naprawde warto.. ja zakonczylem sprawe negatywem - pewnie w rewanzu sam go tez dostane ale jakos mnie to nie wzrusza ;-)

a swoja droga - fajny ten d40

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ale wracajac do owych praktyk - co w takich syt. robie rzetelny i uczciwy sprzedawca ??

ZMIENIA OPIS AUKCI TUZ PRZED JEJ KONCEM

aukcja konczy sie juz z innym obrazkiem i opisem wiec dowodu nie ma.. spadaj na drzewo glupi kliencie - po tobie przyjda inni glupi..
    http://archi.inos.int.pl/
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    "madry Polak po .. "

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak to gdzieś napisano - Allegro jest jak Stadion XX-lecia. Dalszy komentarz już niepotrzebny...
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hmm, no nie wiem, co o tym myśleć. 14000 pozytywów, 33 negatywy, status supersprzedawcy... Ciężko mi uwierzyć w takie numery ale cóż, wszystko możliwe. No i nie wiem, jak można zmienić opis aukcji. Można co najwyżej dodać coś do opisu.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 18-01-2008 o 15:56
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

tez wlasniemi sie cos taka praktyka nie wydaje mozliwa

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Możliwa jest zmiana, jeżeli część danych nie jest na serwerze Allegro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

w opisie aukcji byly zdjecia - moze to kwestia wyedytowania linkow - nie wiem, nie znam sie na tym.. na allegro w 99% przypadków wylacznie kupuje - opisalem taka sytuacje jaka zdarzyla mi sie pierwszy raz w zyciu i stad moj post..

w tym wypadku sprawa jest smieszna - raptem 75zl "w plecy" ale opisalem to wlasnie ze wzgledu na te "nietypowe" praktyki - moze inny wyciagna z tego wnioski :smile:

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Możliwa jest zmiana, jeżeli część danych nie jest na serwerze Allegro.
    i tak to wlasnie wygladalo - mowie tu o zdjeciach paru przedmiotow.. z jednej strony pewnie chodzi o koszty wystawiania wiekszej ilosci zdjec, z drugiej - wlasnie o taka "edycje" aukcji ??:
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 18-01-2008 o 16:49

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

jeśli ktoś już zakupi poprzez "kup teraz" na wielo przedmiotowej aukcji lub zalicytuje to zmienić opisu się nie da.
    Ale jeśli jako opis daje jpg z tekstem który pobierany jest z jego serwera, to nie ma problemu żeby podmienić jpg'a na swoim serwerze w ostatniej chwili.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

heh, wszystkiego ne zmienili - jeszcze w specyfikacji została wzmianka:

Torba fotograficzna Crumpler-VAE150BV
    a to co Kolaj pisales odnosnie ilosci pozytywow - dlatego wlasnie zdecydowalem sie na zakup w tym sklepie.. a wyszlo jak w niedawnym watku o fotoit - niby pewna firma a daje ciala

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów