Spróbuję najpier wylicytowac 30d z aukcji:
http://www.allegro.pl/item299260287_...imum_wawa.html
Swoją drogą, ciekawe za ile pójdzie....
A jak nie to wezmę nowego 400d![]()
Spróbuję najpier wylicytowac 30d z aukcji:
http://www.allegro.pl/item299260287_...imum_wawa.html
Swoją drogą, ciekawe za ile pójdzie....
A jak nie to wezmę nowego 400d![]()
Mam jeszcze pytanie apropo GRIPA ? Czy jest on konieczny ? Mógłbym kupić canona 30d + obiektyw, ale gdybym miał dokupić jeszcze gripa za 500 zł to byłoby już ponad budżetem.
Poxigrip only!!! :P A aku jeszcze ani razu mi nie zabrakło, trzeba tylko rozsądnie używać.
Włos się jeży na widok tylku różnych opinii: kup sobie body, w komplecie powinien być podstawowy obiektyw, następnie poeksperymentuj i wtedy zorientujesz się, czego Ci potrzeba. Zasada jest prosta: szklo powinno być wieczne, korpus od czasu do czasu trzeba wymienić. Jedno jest pewne: nawet 350D to kawał świetnej elektroniki, a jeśli kupisz dwa razy droższy korpus, to wcale nie znaczy, że będzie on dwa razy lepszy - nie daj się zwariować.
Zapraszam do obejrzenia www.bogdanszarmach.rwi.pl . Wszystkie zdjęcia z 350D oraz Prakticy LB2 . 350D również z m-42 . Pozdrawiam
Dzięki, Wasze opinie jak najbardziej naprowadzają na dobrą drogę..
Fajna galeria, czym zrobione jest zdjęcie w dziele ludzie/Tytuł: Ania ?![]()
350D i ef 70-200 f/4 L
W sumie dobry wybór, jeśli nie jesteś pewny co będzie dla Ciebie najlepsze. Zanim kupiłem 400d miałem w ręku przez weekend 350d i przez jakąś godzinę 30d. Gdyby nie cena to może wybrałbym 30d, ale wszedł 400d w 2006 roku i postanowiłem go kupić. Uważam, że jak na moje potrzeby jest OK. Przez pewien czas dopinałem szkła na M42, ale od czasu gdy kupiłem obiektyw Canon 100mm macro i 50 / 1.4, prawie o nich zapomniałem. To nie oznacza, że są złe ale jestem przyzwyczajony do AF z analogowego Canona. Tak czy inaczej życzę dużo dobrej zabawy z cyfrową fotografią.
Regulamin pkt 8.
I właśnie o to chodzi.... zostało trochę kasy więc na pewno po jakimś czasie dokupię obiektyw Canona. Trzymam się tego, że to szkło robi zdjęcia i kropkaA nie mam wielkich łap, żeby 350d wydawał mi się zbyt mały. Z gripem jest świetnie. Zresztą miałem w rękach 30d z gripem i wydawał mi się zbyt masywny. Chyba nawet większy od mojego Zenita. Dzięki, powodzenie się przyda
![]()