Witam forumowiczów.
Wiem, że nie lubicie tamatów typu 'co wybrać', ale one będą się pojawiały i tego nikt nie zatrzyma, bo mimo, że można przeszukiwaćc forum, to każdy lubi kiedy patrzymy konkretnie na jego problem, indywidualnie
Ale do rzeczy...
Dotychczasowy sprzęt:
Analog, Zenit 12xp Praktica MTL 5b Helios 44M-4 MC Jupiter 37A MC pierścienie pośrednie do makro statyw Velbon.
Analog to świetna sprawa, o czym wiem bo używam, ale w dzisiejszych czasach potrzeba jednak tej szybkości jaką daje lustrzanka cyfrowa pod każdym względem (nie tylko jesli chodzi o gotowy produkt w postaci zdjęcia przeniesionego w kilka sekund na PC).
Zatem potrzebuję lustrzanki cyfrowej.
Budżet: około 3000 tys.
Oczywiście zamierzam używać obiektywów M42 przy użyciu przejściówki, ale także nowych obiektywów.
Na początku myślałem o 350d dwa dobre obiektywy.
Teraz myślę, że może warto dołożyć jednak do body i kupić canona 30d (np. używany).
To czego potrzebuję to brak drastycznych zmian po przejściu z analoga, jesli chodzi o jakość i wyrazistosć zdjęć. Jednym słowem, nie zalezy mi strasznie na jakichkolwiek bajerach (zawsze robiłem fotki na manualu i będą robił, a na jakości, kolorystyce, ostrości zdjęć. Oczywiście jeśli jakieś 'bajery' mają w tym pomóc to jak najbardziej.
Prosze o pomoc, np. o dołaczone zdjęcia z 30d lub 350d z obiektywami na mocowanie M42...