Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Przeglądarka dla Linuxa

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    W wersji stabilnej 2.6 będzie miał obsługę 16 bitów dzięki nowej bibliotece GEGL.
    To to się jeszcze zobaczy ;-) To nie jest takie proste "przepiszemy na GEGL i magicznie w opcjach wyskoczą opcje od 16-bit koloru" - jak ktoś się choć trochę próbował tą biblioteką bawić, to wie o czym mówię

Z tego, co pamiętam z gimp-developer, 2.6 to ma być bardziej pierwsza stabilna wersja używająca GEGL, że tak powiem "mniej więcej". Nawet 2.8 to będzie jeszcze ciągle długa i bolesna ;-) integracja. Dopiero później, gdy to wszystko (po drodze jeszcze cairo) będzie już grać i buczeć, wszystkie te teoretycznie fajne rzeczy zaczną być naprawdę użyteczne.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ha, w końcu ktoś się wziął za sensowny fork GQview! http://geeqie.sourceforge.net/ - póki co alpha1, ale w wersji SVN jest coś, co dla mnie jest "być albo nie być": możliwość swobodnego konfigurowania buforowania obrazków. Po ludzku: przerzucanie 10mpix jpegów jest szybkie. Zaj***ście szybkie Mogę chwilowo zapomnieć o upgradzie komputera... i skupić się na upgradzie monitora

Poza tym sporo fajnych zabawek, split screen do 4 obrazków (z synchronizowanym pan/zoom), 100% konfigurowalny overlay z parametrami, ale to są szczegóły.

Koniecznie SVN, w alpha1 nie ma sporo z tych fajności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Z tego, co pamiętam z gimp-developer, 2.6 to ma być bardziej pierwsza stabilna
    developer, juz to widze, ale mamy juz ladnego Win, wiec PS to zaden problem, mysle ze poczekamy jeszcze na idealnego gimpa

jakos geeqie nie trybi mi idealnie, ani paczuszka, ani z zrodel :/
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Uprawnienia umieszczania postów