Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Co sądzicie o obiektywie SIGMA 17-70 2.8-4.5 DC MACRO

Coś już napisał Awatar peet_peet
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie Co sądzicie o obiektywie SIGMA 17-70 2.8-4.5 DC MACRO

Witam,
    Jest takie szkiełko do wzięcia z pewnej reki (od dobrego kolegi) za 1000,00 z filtrem UV. Przeszło już regulację AF w serwisie bo nie trafiało. Teraz jest OK, ale to z jego aparatem.
    Czytałem testy na optyczne.pl i wypadło całkiem nieźle. Chciałbym poznać jednak również Wasze zdanie, a w szczególności czy warte jest zainteresowania i tej kwoty (rozstanie się z taką kwota nie jest dla mnie czymś łatwym).

pozdrawiam
    EOS 40D + EOS 400D + S 17-70/2.8-4.5 DC + S 70-300/4-5.6 APO DG Macro + C 50/1.8 II , C 580 EX II, monopod Velbon RUP-43, statyw Hama, plecak Lowepro i kilka innych drobiazgów

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Według mnie - amatora - bardzo dobry. Uniwersalny, o szerokim zastosowaniu. Kupiłem go w sklepie, wybrany z dwóch egzamplarzy, dobrze trafia, cichy, dobrze ostrzy... nie uważam, bym pieniądze w błoto wyrzucił. Zresztą jak każdy inny obiektyw i ten ma swoje zalety i wady... Używam z C350D.

Coś już napisał Awatar peet_peet
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

OK, OK.... wyszło lenistwo i brak czasu .... obiecuję się poprawić.
    jedno jeszcze pytanie - czy jak szkło było dostrajane do body 400d to z innym 400d będzie dobrze chodzić, czy może być konieczna kolejna regulacja ?
    mniemam, że powtarzalność parametrów Canona jest na tyle wysoka, że mnie to może minąć jeśli zdecyduję się zakupić to szkiełko
    EOS 40D + EOS 400D + S 17-70/2.8-4.5 DC + S 70-300/4-5.6 APO DG Macro + C 50/1.8 II , C 580 EX II, monopod Velbon RUP-43, statyw Hama, plecak Lowepro i kilka innych drobiazgów

blob
    Guest

Domyślnie

No to jak odbył kalibrację do aparatu kolegi to najpierw sprawdź jak będzie pracował na twoim ja mam takowy i miałem problem z BF był kalibrowany z jakimś efektem. Ale decyzję musisz podjąć ty sam. A to szkło jest tak jak pisałeś w niezłej cenie i nie tylko szerokim koncie a i zaastosowaniu. POZDRAWIAM

Muzyk
    Guest

Domyślnie

Jako amator pełną gębą jestem z niego zadowolony. Moim zdaniem w cenie za jaką go kupiłem (nowy) był chyba najlepszą dla mnie alternatywą dla KITa.
    Mam jeszcze pytanie gdzie mogę skalibrować go z 400? Daje to efekty jakieś.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muzyk Zobacz posta
    Mam jeszcze pytanie gdzie mogę skalibrować go z 400? Daje to efekty jakieś.
    skoro jestes zadowolony to po co chcesz kalibrowac?? masz nieostre zdjecia?? chyba nie skoro jak sam napisales - polecasz to szklo..

kalibruje sie obiektywy ktore ustawiaja ostrosc za/przed obiektem ktory powinien byc ostry.. dla obiektywow sigmy robi to.. serwis sigmy :wink:

wpisz w google "sigma; serwis" ;-)

Uprawnienia umieszczania postów